1382
Μία από τις selfies του Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας | CretativeProtagon

Ο μυστικοσύμβουλος Πετσίτης στη δίνη του κυκλώνα – νέες αποκαλύψεις

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 13:11
Μία από τις selfies του Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας
|CretativeProtagon

Ο μυστικοσύμβουλος Πετσίτης στη δίνη του κυκλώνα – νέες αποκαλύψεις

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 13:11

Ο άνθρωπος που από απλός σερβιτόρος, βρέθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ να έχει κομβικό ρόλο στις μπίζνες του κυβερνητικού μηχανισμού με επιχειρηματίες, επιδεικνύει παροιμιώδη σιγή μπροστά στα πιεστικά ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τον πραγματικό ρόλο που του είχε ανατεθεί από τον παιδικό του φίλο, Νίκο Παππά.

Ο Μανώλης -«Μανόλο» για όσους τον γνώριζαν καλύτερα- Πετσίτης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Είναι ο σύμβουλος του Μαξίμου που έχει τραυματίσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς Αριστερά» μετά τις αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές του κινήσεις, οι οποίες το μόνο σίγουρο είναι ότι φούσκωσαν εντυπωσιακά τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο κυριακάτικος Τύπος της 16ης Δεκεμβρίου έρχεται με ένα νέο μπαράζ αποκαλύψεων να σπάσει τη σιωπή του μυστικοσυμβούλου των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά, βγάζοντας στο φως τη πολυσχιδή δραστηριότητά του εντός και εκτός Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο στενός φίλος του Νίκου Παππά, που ήρθε στο προσκήνιο, λόγω της εμπλοκής του με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας που συνδέουν το Μέγαρο Μαξίμου με «περίεργες» επιχειρηματικές δραστηριότητες και ροές χρήματος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στα οποία είχε πρόσβαση ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Μανώλης Πετσίτης συνδέεται άμεσα με το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, καθώς λειτουργούσε στην Ελλάδα ως φορολογικός εκπρόσωπος των -μέχρι πρότινος- συνεταίρων του Λάμπρου Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Με τον τρόπο αυτό ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά συνδέεται και με την εταιρεία Maze Media, που από το 2015 κατάφερε να κλείσει δουλειές με ΔΕΚΟ, όπως τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ, την οποία είχε δημιουργήσει ο κύπριος δικηγόρος Λάμπρος Πιερή.

Η εταιρεία Maze Media δημιουργήθηκε στις 3 Ιουνίου του 2015, δηλαδή σχεδόν έξι μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Λάμπρος Πιερή υπήρξε αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών, λόγω των άκριτων δανειοδοτήσεών της.

Το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί στις σελίδες του εκτενές ρεπορτάζ για την «μετάλλαξη» του Μανώλη Πετσίτη που από «γέννημα – θρέμμα» της Καισαριανής, κινείτο ξαφνικά «με άνεση τόσο στο Κολωνάκι, όπου σύχναζε σε γνωστά μπαράκια της περιοχής, όσο και στο ακριβό σπίτι της Βαρυμπόμπης, για το οποίο ακούγονται… πολλά».

«Διότι», όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο ένας σερβιτόρος μέχρι το 2013 με εισοδήματα ούτε 5.000 ευρώ ετησίως να λαμβάνει 377 χιλιάδες ευρώ τη διετία 2016-2017 και να μένει σε ένα εντυπωσιακό σπίτι σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα τέτοια σπίτια και τα δύο από αυτά να ανήκουν σε ζάμπλουτους έλληνες επιχειρηματίες με μακρά θητεία στο επιχειρείν».

«Κυκλοφορεί με Range Rover των 130.000 ευρώ, φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, διαθέτει σωματοφύλακες και προκαλεί “ζημιές” στις μεγάλες πίστες, όπου του παραχωρείται πάντα το καλύτερο τραπέζι, ακόμη κι όταν εμφανίζεται χωρίς να έχει κάνει κράτηση», γράφει το «Πρώτο Θέμα» κάνοντας το προφίλ του μυστικοσυμβούλου του Μαξίμου που μόνο βοηθητικός δεν φαίνεται να ήταν ο ρόλος του.

Και μπορεί ο ίδιος ο Νίκος Παππάς να εμφανίζεται -στα επίμονα ερωτήματα που του γίνονται για το θέμα- να έχει πάθει αμνησία και να προσπαθεί να ξεχάσει το ρόλο του στενού του φίλου και συνεργάτη, Μανώλη Πετσίτη, υποβαθμίζοντάς τον απλώς σε… εθελοντή, ένα βίντεο όμως που φέρνει στη δημοσιότητα «Το Βήμα» αποκαλύπτει -μέσα από τα λόγια που αντιπροέδρου του Αlpha, Δήμου Βερύκιου- ποιος είναι ο «Μανόλο» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

  • ΔΕΙΤΟ ΟΛΟ το βίντεο ΕΔΩ

Από την πρώτη χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 2015, ο Πετσίτης είχε αποκτήσει τεράστια δύναμη ως ο κολλητός του Νίκου Παππά.

Την 11 Δεκεμβρίου 2015, στην πρεμιέρα θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου, παρελαύνει το μισό υπουργικό συμβούλιο. Στο θέατρο και το πρωθυπουργικό ζεύγος, συνοδεία του  Νίκου Παππά και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, κοσμικοί κ.λπ.

Στο βίντεο από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, παρεμβαίνει ο Δήμος Βερύκιος και αναφέρεται στο  κοσμικό γεγονός της ημέρας.

Σε ένα από τα πλάνα, πίσω από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του Alpha που συνομιλεί με τον Λάκη Λαζόπουλο, εμφανίζεται ξαφνικά ένα πρόσωπο, άγνωστο τότε στο ευρύ κοινό, αλλά «διάσημο» πια σήμερα.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Μανώλη Πετσίτη σε κοινωνική εκδήλωση

Τη στιγμή εκείνη ο Δήμος Βερύκιος αρχίζει και κάνει περιγραφή του προφίλ του Μανώλη Πετσίτη. Και λέει κατά λέξη:

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».

Με άλλα λόγιο ο Βερύκιος αποκαλύπτει το ρόλο Πετσίτη που σήμερα ο Νίκος Παππάς αρνείται: ένα είδος «πορτιέρη» για όποιον ήθελε να βγάλει δίαυλο με την κυβέρνηση και να προσεγγίσει τα μέλη της, από ένα πρόσωπο που σημειωτέον  δήλωνε εισοδήματα της τάξης των 17.500 ευρώ από μια εταιρεία διαμεσολαβήσεων και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Ηταν η αρχή του… success story του στενού φίλου του Νίκου Παππά καθώς την επόμενη χρονιά τα εισοδήματά του εκτοξεύονται στις 128 χιλιάδες ευρώ.

Η επαγγελματική του ανέλιξη – σαν άλλος πύραυλος- είχε ομοίως εντυπωσιακή συνέχεια καθώς προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε., από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ κ.λπ. Αξιοπερίεργο, αλλά ο Πετσίτης που βρίσκεται στην πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου, πίσω από τον ιδιοκτήτη του Alpha, εμφανίζεται την επόμενη χρονιά να αμείβεται για υπηρεσίες του από το κανάλι αυτό με περίπου 46 χιλιάδες ευρώ.

 Τι λέει ο Τζανακόπουλος

Ψελλίζοντας κάτι μπροστά στα πιεστικά ερωτήματα για το θέμα Πετσίτη, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα έριξε στην αξιωματική αντιπολίτευση που σε συνεργασία με δημοσιογραφικά συγκροτήματα «προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν», για τα οποία, όπως είπε, επανειλημμένως οι δημοσιογραφικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγνώμη.

«Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας την κατάσταση στη ΔΕΠΑ και τα χρέη της ΕΛΦΕ τα οποία διογκώθηκαν στα 105 εκατομμύρια επί ΝΔ, όπως είπε, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει μια λύση για να μην κλείσουν τα Λιπάσματα. Παράλληλα παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη που απέρριψε αίτημα για πιο αυστηρούς όρους στην αποπληρωμή των επίμαχων δανείων της εταιρείας.

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν»

Σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, η κυβέρνηση, δια της «Εφημερίδας των Συντακτών» απάντησε στις καταγγελίες για τον Μανώλη Πετσίτη με μία φωτογραφία του μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο στόχος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος, προφανής:  να αφήσει υπονοούμενα -μέσω της κοινής τους φωτογραφίας- για μεταξύ τους συναλλαγές.

Η απάντηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν άμεση και σκληρή: «Το άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνώριζα, δικό σας είναι», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως ο  πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της.

Η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, έχω να πω τα εξής:
Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα ούτε συνεργάστηκα μαζί του ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω, όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το Δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό.
Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταιρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.
Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού, ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA, Πάνος Παπαδόπουλος, έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο, τον Μανώλη Πετσίτη.
Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του, όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά.
Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο.

Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από τη δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππά και Αλέξη Τσίπρα.

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της.
Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...