173
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν | Yoan Valat/Pool via REUTERS

Ο Μακρόν έκανε υποχρεωτική τη σημαία της ΕΕ, δίπλα στη γαλλική, σε όλα τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 10:02
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν
|Yoan Valat/Pool via REUTERS

Ο Μακρόν έκανε υποχρεωτική τη σημαία της ΕΕ, δίπλα στη γαλλική, σε όλα τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 10:02

Αρχή της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα 2 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα βρεθούν μπροστά σε μια αλλαγή.

Δίπλα στη γαλλική σημαία που υπάρχει σε κάθε αίθουσα θα δουν τοποθετημένη και μία σημαία της ΕΕ.

Είναι μια απόφαση της κυβέρνησης που συνάντησε πάντως αντιρρήσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και από την Αριστερά.

Η υποχρεωτική παρουσία και των δύο σημαιών εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο κατόπιν πρότασης της δεξιάς αντιπολίτευσης και υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως σημειώνουν οι Times.

Είχε εξάλλου εκλεγεί το 2017 (και) με την υπόσχεση «να εμφυσήσει τις αξίες  και τα σύμβολα της Δημοκρατίας από νεαρή ηλικία».

Πέρα από τις σημαίες, στις τάξεις θα πρέπει να υπάρχει και το εθνικό σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα» όπως και ο πρώτος στίχος της Μασσαλιώτιδας, του εθνικού ύμνου της Γαλλίας («Εμπρός, παιδιά της πατρίδας»)

Ωστόσο, οι ενώσεις των εκπαιδευτικών αντιδρούν καθώς θεωρούν ότι είναι «περιττό μέτρο» και ότι προωθεί τον εθνικισμό. Αντίθετα με την υποχρεωτική ανάρτηση και της ευρωπαϊκής σημαίες είναι και τα εθνικιστικά κόμματα, μεταξύ τους και αυτό της Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...