431
|

Κοτταρίδης και Πιτταράς αναλαμβάνουν την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 18:06

Κοτταρίδης και Πιτταράς αναλαμβάνουν την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 18:06

Σχηματοποιείται σταδιακά η εικόνα της νέας ΕΡΤ που θέλει να δημιουργήσει η νέα διοίκηση στο Ραδιομέγαρο. Ετσι, δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του βραδινού πολιτικού τοκ σόου «10» με κεντρική παρουσιάστρια την Ολγα Τρέμη, ανακοινώθηκαν δύο νέα τηλεοπτικά πρότζεκτ, με το νέο δίδυμο της πρωινής ζώνης να ξεχωρίζει.

Για τη νέα χρονιά η ΕΡΤ μας επιφυλάσσει, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, «ένα διαφορετικό ξύπνημα με ενημέρωση, αλλά και χιούμορ».

Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιτταράς θα παρουσιάζουν από τον Ιανουάριο τη νέα πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 από τις 6 ως τις 10. Θα αντικαταστήσουν το δίδυμο Νίνας Κασιμάτη και Χρήστου Παγώνη που κατάφεραν να σταθούν ιδιαίτερα καλά και με σεμνότητα στο δύσκολο «πεδίο μάχης» της πρωινής ενημέρωσης.

Αν έχει κάποιο μικροπολιτικό ενδιαφέρον –και είναι σίγουρα ενδεικτικό του χιούμορ που τους χαρακτηρίζει– είναι ότι οι δύο νέοι παρουσιαστές του πρωινού της ΕΡΤ, μπαρουτοκαπνισμένοι στο πολιτικό ρεπορτάζ, είτε στη Βουλή είτε και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είχαν ποζάρει σε ανύποπτο χρόνο με τον νυν πρόεδρο της ΕΡΤ ,–και τότε διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ– Κωνσταντίνο Ζούλα!

Μια φωτογραφία από το καλοκαίρι του… 2018: Δημήτρης Κοτταρίδης, Κωνσταντίνος Ζούλας και Γιάννης Πιταράς

Μια ίδια πόζα, σε μορφή χιουμοριστικής εξιστόρησης της καθημερινότητας, οι δύο νέοι παρουσιαστές της δημόσιας τηλεόρασης έχουν με πολλούς πολιτικούς αλλά και σε χώρους του κοινού τους ρεπορτάζ.

Στα τεχνικά τώρα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, η νέα ενημερωτική εκπομπή θα είναι μεικτή παραγωγή και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αρχισυντάκτης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος και τους παρουσιαστές θα πλαισιώσουν ρεπόρτερ και το δημοσιογραφικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Το ημερήσιο κόστος της τετράωρης εκπομπής ανέρχεται στα 1.990 ευρώ, μειωμένο κατά 110 ευρώ από την αντίστοιχη μεικτή παραγωγή που υπήρχε στην ΕΡΤ μέχρι πρότινος και η απόφαση προβλέπει τη μετάδοσή της για όλο το 2020.

Με δύο ακόμη εκπομπές ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Την ίδια στιγμή το ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε τον εμπλουτισμό του προγράμματος με δύο ακόμη εξωτερικές παραγωγές.

Η πρώτη εκπομπή θα είναι ταξιδιωτική, θα γυρίζεται εξ ολοκλήρου εκτός στούντιο, με στόχο την προβολή γνωστών και άγνωστων σημείων της χώρας μας. Την εκπομπή θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου που είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη δημόσια τηλεόραση. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 24 επεισόδια συνολικού κόστους 232.000 ευρώ.

Η δεύτερη θα εκπληρώσει μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς πρωταγωνιστές θα είναι κάθε φορά δύο γνωστά, αλλά φαινομενικά ετερόκλητα πρόσωπα από το δημόσιο βίο (ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, αθλητές κλπ) οι οποίοι θα συζητούν μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία συντονιστή δημοσιογράφου. Το κόστος που εγκρίθηκε για 24 επεισόδια είναι 100.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...