302
Επί τάπητος η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των έργων | INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης είδε τον Σπύρο Λάτση στο Μαξίμου για το project του Ελληνικού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 10:05
Επί τάπητος η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των έργων
|INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης είδε τον Σπύρο Λάτση στο Μαξίμου για το project του Ελληνικού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 10:05

Το Σπύρο Λάτση, βασικό μέτοχο της Lamda Development, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης η μεγάλη, εμβληματική επένδυση της Lamda στο Ελληνικό και τα επόμενα βήματα για την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να αρχίσουν επιτέλους τα έργα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Το project του Ελληνικού θα τεθεί επί τάπητος και σε νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος, όπως έχει πει και ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, να βάλουν μπροστά οι μπουλντόζες μέχρι τα τέλη του 2019.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι όροι της επένδυσης δεν πρόκειται να αλλάξουν υπέρ ή κατά της Lamda Development, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

O υπουργός Eπενδύσεων αναγνώρισε τις δυσκολίες, ωστόσο τόνισε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.

Κομβικό σημείο -όπως σημείωσε- είναι η έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), προκειμένου να τρέξει ο διαγωνισμός για το καζίνο, με τον κ. Γεωργιάδη να εκτιμά ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου.

«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα» είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού.

Στόχος είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου να έχουν εκδοθεί οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν. Δηλαδή, αυτές για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης, εξέλιξη που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εντός του έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...