214
Ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός σε συζήτηση στη Βουλή | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Ξανθός άδειασε τον Πολάκη: Ατυχής η δήλωση, έδωσε πάτημα στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 09:40
Ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός σε συζήτηση στη Βουλή
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Ξανθός άδειασε τον Πολάκη: Ατυχής η δήλωση, έδωσε πάτημα στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 09:40

«Ατυχή και αχρείαστη» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό έδωσε την αφορμή στη ΝΔ να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του τη Μ. Τετάρτη στην ΕΡΤ, ο κ. Ξανθός πήρε σαφέστατες αποστάσεις από τον υφιστάμενό του στο υπουργείο. «Ηταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα».

Οι δηλώσεις του κ. Ξανθού έρχονται να προστεθούν σε άλλες από τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν σε διαφορετικούς τόνους για μια –τουλάχιστον- ατυχή δήλωση, πέρα φυσικά από τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης. Σε αυτές προστίθενται και τα πυρά από τον φίλιο Τύπο (η «Εφ. Συν» λέει σήμερα ότι «δεν τον χωρά το κόμμα»).

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του κ. Πολάκη, την οποία η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, θα μετατρέψει σε συζήτηση για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...