1327
Αφού δεν τον διώχνει ο Πρωθυπουργός, κινεί της διαδικασίες εναντίον του η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση | INTIMEnews

Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 12:31
Αφού δεν τον διώχνει ο Πρωθυπουργός, κινεί της διαδικασίες εναντίον του η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση
|INTIMEnews

Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 12:31

Το ποτήρι ξεχείλισε με την ανοίκεια επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο και πλέον η συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν γίνεται ανεκτή από την αντιπολίτευση.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, αμέσως μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη (δείτε κάτω το βίντεο της προαναγγελίας της πρότασης δυσπιστίας / στο 2.50).

«Είναι», τόνισε, «ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Αν θέλουμε πραγματικά μία Ελλάδα των πολλών ή μία Ελλάδα των Πολάκηδων».

Τσίπρας: Φταίει το σφακιανό ύφος…

Λεπτά μόλις μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού του, αλλά αντιθέτως για να του προσφέρει ξανά πλήρη κάλυψη.

Παρά τις δηλώσεις αποδοκιμασίας  ακόμα και από συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Νίκος Φίλης και ο Στέλιος Κούλογλου), ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε λέξη να πει για τον Πολάκη, αποδίδοντας μάλιστα το αμετροεπές των λεγομένων του στο… αψύ ύφος των Σφακιανών!

Ο κ. Τσίπρας σήκωσε μάλιστα και το γάντι, ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά υπουργού της κυβέρνησής του, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την κυβέρνησή του, ώστε να συρθεί όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης και «να τα πούμε όλα».

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό», όπως χαρακτήρισε την προαναγγελία της πρότασης δυσπιστίας κατά Πολάκη.

“Είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει όπως φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανός -το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε για αυτό όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε , όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Πρωθυπουργό απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιμένει να καλύπτει τον κ. Πολάκη.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη δημόσια αποδοκιμασία Πολάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που δήλωσε νωρίτερα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση Φίλη

«Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη. Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».

Το ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι ακριβώς αυτό που υπονομεύει το ήθος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας απαντώντας στις δικαιολογίες του κ. Τσίπρα, για να προσθέσει: «έχετε υποχρέωση να τον αποπέμψετε απο την κοινβουλευτική σας ομάδα».

Η επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Το ήθος της Αριστεράς έφτασε σε νέα επίπεδα το βράδυ της Μ. Δευτέρας όταν ο αν. υπουργός Υγείας επέλεξε να επιτεθεί με ανοίκειο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης, η υποψηφιότητα του οποίου κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.  Ηταν ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο παράδειγμα που έχει δώσει ο κ. Κυμπουρόπουλο ήδη από το 1999 όταν, υπερνικώντας όλα τα εμπόδια που του έφερε η μοίρα από πολύ νωρίς στη ζωή του, έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε αριστούχος και σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Εκτοτε με τον βίο του ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος παρά το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει διακεκριμένος ψυχίατρος, εκπροσωπεί ό,τι το πιο θετικό για τη χώρα μας. Η παρουσία του στη δημόσια σφαίρα είναι εμβληματική και (θα έπρεπε να είναι) διαπαραταξιακή.

Αδιαφορώντας όμως για το παράδειγμα του κ. Κυμπουρόπουλου, ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ!

Σε ανάρτησή –πού αλλού;– στο Facebook ο κ. Πολάκης δημοσιεύει την απόφαση διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ, σχολιάζοντας έτσι μια θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή που είχε τολμήσει να πει το αυτονόητο. Οτι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και όχι μόρια, επιδόματα ή χάρες.

Με λίγα λόγια, ο κ. Πολάκης εγκάλεσε αυτόν τον άνθρωπο γιατί έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος! Ο υπουργός της κυβέρνησης δηλαδή, το ύφος του οποίου έχει δηλώσει ότι υιοθετεί χωρίς αστερίσκους και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει και δίνει τόσους αγώνες με κάθε του ανάσα, επειδή έκανε αυτό που ορίζει ο νόμος του κράτους! Είναι και αυτή μια εικόνα της Πρώτης Φοράς Αριστερά…

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη που έσπευσε να στηρίξει τον κ. Κυμπουρόπουλο απέναντι στην αήθη επίθεση του αν. υπουργού Υγείας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέχασε να ψέξει και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φαίνεται να μην ενοχλείται από τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη –τουναντίον έχει υιοθετήσει το ύφος και το δόγμα Πολάκη σε πολλές συνεντεύξεις του.

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Εκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», υπογράμμισε σε tweet του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τη διαδικτυακή επίθεση που εξαπέλυσε (εδώ) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου καταδίκασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά δεν δίστασε να συγκρίνει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη με αυτή των φασιστών.

Σε αντίθεση μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ξαναζήτησε (εδώ) εμμέσως πλην σαφώς την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το κυβερνητικό σχήμα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι ο κ. Πολάκης «εκφράζει απόλυτα» τον Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τον διώξει.

«Ο Πολάκης βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση»

Η επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκάλεσε ανατριχίλα ακόμα και στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να την αποδοκιμάζει χωρίς περιστροφές.

Με τέτοιου είδους δηλώσεις, ο Πολάκης βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση σε μία κρίσιμη περίοδο όπως αυτή πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου, σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος -ίσως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- οφείλει επιτέλους να βάλει ένα τέλος στις αμετροεπείς και προσβλητικές κορώνες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη ΝΔ να αλλάζει την ατζέντα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κούλογλου μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Αlpha.

Οι δηλώσεις Πολάκη είναι ο καθρέφτης της ψυχής του, παρατήρησε από την πλευρά της η υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, το θέμα όμως δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι επιλογές του.

Ο κ. Πολάκης δεν είναι ιδιώτης, είναι υπουργός της κυβέρνησης και με τις δηλώσεις του μάς προσβάλλει όλους, τον πολιτισμό μας, προσβάλλει την Ευρώπη και τις αξίες της, σχολίασε η κυρία Σπυράκη.

Πλέον «το ποτήρι ξεχείλισε», ο κ. Πολάκης «συμπεριφέρεται άθλια», προσθεσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, καλώντας τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει άμεσα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας απο την κυβέρνησή του, διαφορετικά θα σημαίνει ότι υιοθετεί την ανοίκεια επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...