383
O Τζον Κιπκορίρ Κόμεν τερματίζει πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο | Intimenews

Ο Κενυάτης Κόμεν νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 15:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/11/2019 18:08
O Τζον Κιπκορίρ Κόμεν τερματίζει πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο
|Intimenews

Ο Κενυάτης Κόμεν νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 15:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/11/2019 18:08

Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν αναδείχθηκε νικητής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού τερμάτισε σε 2 ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Φελισιέν Μουχιτίρα από την Ρουάντα με 2:16:43.

Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος με την εξαιρετική επίδοση 2:19:02 που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή. Ταυτόχρονα ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραϊσκο.

Ο Κώστας Γκελαούζος, τρίτος νικητής και πρώτος Ελληνας με επίδοση ρεκόρ

Ετσι συνεχίστηκε η κενυατική κυριαρχία των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση που έχει αρχίσει από το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 2003 και το 2011 που κέρδισαν Τανζανός και Μαροκινός δρομέας, αντίστοιχα.

Το 2015, πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, αλλά τη χρονιά εκείνη δεν είχαν κληθεί από τον ΣΕΓΑΣ επίλεκτοι ξένοι αθλητές.

Στον διεθνή Μαραθώνιο των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με 2:45:50, επίδοση που είναι η καλύτερή της στην αυθεντική διαδρομή και παράλληλα αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην 2η θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου και στην 3η η Παναγιώτα Τραγάκη.

Η Ελευθερία Πετρουλάκη, νικήτρια στις γυναίκες

Στον Μαραθώνιο γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 9 το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή περίπου 20.000 δρομέων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άνοιξε το Σάββατο με τα 10χλμ. και συνεχίστηκε την Κυριακή με τον Μαραθώνιο, τα 5 χλμ. και τους αγώνες για παιδιά και special olympics.

Τα ιατρικά περιστατικά

Συνολικά στον φετινό αγώνα χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 300 άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς ο δρόμος λόγω της βροχόπτωσης, γλιστρούσε.

Από τους 300 δρομείς, οι 17 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο «Σωτηρία».

Ο ένας από τους 17, ένας Ελληνας περίπου 50 ετών, υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική. Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Γεννηματάς.

Υπάρχει ακόμα ένας άντρας σε σοβαρή κατάσταση. Αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για έμφραγμα, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είναι καρδιολογικό το πρόβλημα. Επί του παρόντος υποβάλλεται σε εξετάσεις για να δουν τι συμβαίνει, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται επίσης για Ελληνα, περίπου 50 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...