232
Η κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί, «εργάτρια της Τέχνης και του Πολιτισμού», σύμφωνα με δικά της λόγια | VCG/VCG via Getty Images

H κινέζα σταρ-μαζορέτα του Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2022, 13:40
Η κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί, «εργάτρια της Τέχνης και του Πολιτισμού», σύμφωνα με δικά της λόγια
|VCG/VCG via Getty Images

H κινέζα σταρ-μαζορέτα του Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2022, 13:40

Ταλέντο αλλά και υποχρέωση του ηθοποιού είναι η υποκριτική. Πού θα εφαρμόσει την Τέχνη του, στη σκηνή, στο πλατό, στο καφενείο, στο ανακριτικό γραφείο, κ.λπ., αυτό είναι δουλειά δική του και κανενός άλλου. Οπως δουλειά του γενικού γραμματέα του ΚΚ Κίνας είναι η καθοδήγηση σε καιρούς δύσκολους (και) για την Κίνα.

Oπως μετέδωσε από το Πεκίνο ο ανταποκριτής της Corriere della Sera, «άπαντες συμφωνούν» ότι ο Σι Τζινπίνγκ στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος κατέκτησε το Εβερεστ της κομμουνιστικής δόξας, δηλαδή την απόλυτη εξουσία. Απόδειξη, οι θερμότατες δηλώσεις της δημοφιλούς ηθοποιού Ζανγκ Ζιγί, φημισμένης από τις ταινίες «Τίγρης και δράκος» και «Αναμνήσεις μιας γκέισας».

Η 43χρονη καλλιτέχνης ανέπεμψε ύμνους στον πρώτο τη τάξει σύντροφο: «Στη δουλειά μου θα ακολουθήσω τις οδηγίες του γενικού γραμματέα, θα τηρήσω την πολιτιστική θέση της Κίνας, θα τραγουδήσω τα πάθη της εποχής, θα πω στον κόσμο ιστορίες για το πόσο θετική είναι η Κίνα» είπε.

Η Ζιγί εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση λίγο μετά την επανεκλογή του Σι ως γενικού γραμματέα του Κόμματος και έκανε την εξής δήλωση: «Ως εργάτρια της Τέχνης και του Πολιτισμού, έχω μελετήσει και κατανοήσει τις θέσεις του γενικού γραμματέα, ο οποίος έδειξε ξεκάθαρα την κατεύθυνση για την πολιτιστική ανάπτυξη».

Στο κλείσιμο του κειμένου του ο ανταποκριτής έγραψε απλώς: «Η δρ Λέτα Χονγκ Φίντσερ, αμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και φεμινίστρια, σχολίασε στο Twitter: ‘‘Δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να έκαναν για να την ωθήσουν να πει αυτά τα πράγματα’’».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...