641
Οταν ένας επιστήμονας και ένας ηθοποιός συναντήθηκαν στο Instagram | Instagram

Ο Φάουτσι στον Μάθιου ΜακΚόναχι: Η ανοσία της αγέλης θα οδηγούσε σε αμέτρητους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2020, 14:31
Οταν ένας επιστήμονας και ένας ηθοποιός συναντήθηκαν στο Instagram
|Instagram

Ο Φάουτσι στον Μάθιου ΜακΚόναχι: Η ανοσία της αγέλης θα οδηγούσε σε αμέτρητους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2020, 14:31

Είναι γνωστό ότι η Αμερική είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Ενας κόσμος όπου ένας κορυφαίος λοιμωξιολόγος μπορεί να απαντάει επί 40 ολόκληρα λεπτά στις ερωτήσεις όχι ενός διαπιστευμένου δημοσιογράφου, αλλά ενός ηθοποιού, έστω και βραβευμένου με Οσκαρ.

Ο λόγος για τον Αντονι Φάουτσι, που συμμετείχε σε μια διαδικασία γρήγορων ερωταπαντήσεων στο Instagram με οικοδεσπότη τον Μάθιου ΜακΚόναχι.

Ο δρ Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, εξήγησε τους σοβαρούς κινδύνους που θα έχει για τη χώρα του μια στρατηγική επίτευξης ανοσίας της αγέλης από τον κορονοϊό.

«Αν κολλούσαν όλοι, ακόμη και με το σχετικά υψηλό ποσοστό ασυμπτωματικών – πολλοί άνθρωποι θα πέθαιναν» τόνισε ο Φάουτσι.

«Πρέπει να σκεφτούμε τις ΗΠΑ με την επιδημία παχυσαρκίας που έχουν. Με τον υψηλό αριθμό ατόμων με υπέρταση. Με τον αριθμό εκείνων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Αν κολλήσουν όλοι, οι νεκροί θα είναι αμέτρητοι, και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι αποδεκτό» εξήγησε.

Ο Φάουτσι επίσης τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των καλοκαιρινών πάρτι και του ανοίγματος των σχολείων το φθινόπωρο: «Θέλετε ανοιχτά τα μπαρ ή ανοιχτά τα σχολεία;» αναρωτήθηκε.

Ο ΜακΚόναχι εξέφρασε την προσωπική του απογοήτευση για τη στάση πολλών συμπολιτών του απέναντι στην πανδημία. «Οπως πολύς κόσμος, είμαι κάτι παραπάνω από απογοητευμένος –για την ακρίβεια, νιώθω οργή– από τον τρόπο με τον οποίο πολιτικοποιήθηκε η πανδημία» ανέφερε ο ΜακΚόναχι, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι ψάχνουν για ταυτότητα και σκοπό σε άγνωστους καιρούς. Και τόσος κόσμος απογοητεύτηκε από την ηγεσία μας. Αλλά επίσης πολύς κόσμος προσκολλήθηκε με θέρμη στα άκρα, αριστερά και δεξιά, κάτι που επιτείνει περαιτέρω την έλλειψη ομόνοιας».

Στο τέλος της συζήτησής τους, ο Φάουτσι κατέληξε με μια προτροπή, να ενωθούν ξανά οι πολίτες όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την 11η Σεπτεμβρίου: «Αυτό (η πανδημία) είναι αντίστοιχο, Μάθιου. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά». «Ακριβώς. Μπορούμε να έχουμε την ελευθερία και τα πάρτι μας μετά. Προσώρας, ας ενωθούμε» κατέληξε ο ΜακΚόναχι.

 

View this post on Instagram

 

@niaid @nihgov

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...