222
Η χρυσή τουαλέτα, έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν, έκανε «φτερά» από έπαυλη κοντά στην Οξφόρδη | Twitter

Ο δημιουργός της χρυσής τουαλέτας αποθέωσε τους κλέφτες: «είστε καλλιτέχνες»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 14:20
Η χρυσή τουαλέτα, έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν, έκανε «φτερά» από έπαυλη κοντά στην Οξφόρδη
|Twitter

Ο δημιουργός της χρυσής τουαλέτας αποθέωσε τους κλέφτες: «είστε καλλιτέχνες»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 14:20

Το να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει και να εξυμνεί τα ταλέντα των άλλων είναι αναμφισβήτητα μια σπουδαία αρετή. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ανθρώπους της Τέχνης που δύσκολα «συγκινούνται» από έργα και επιτεύγματα τρίτων. Υπάρχουν βέβαια και φορές όπου αυτό μπορεί να προκαλέσει ερωτηματικά.

Οπως ας πούμε στην περίπτωση της κλοπής της χρυσής τουαλέτας αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ όπου ο δημιουργός του έργου τέχνης Μαουρίτσιο Κατελάν σε ανοικτή επιστολή που έγραψε για το συμβάν έπλεξε το εγκώμιο των επιτηδείων λέγοντας επί λέξη: «εσείς είστε οι καλλιτέχνες».

Φαίνεται ότι το κατά γενική ομολογία ιδιοφυές σχέδιο που έθεσαν σε εφαρμογή οι δράστες προκειμένου να απομακρύνουν το έργο τέχνης ενθουσίασε τον καλλιτέχνη ο οποίος ελπίζει μόνο «να χαρούν την τουαλέτα και να μην την λιώσουν για να πουλήσουν τον χρυσό»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουαλέτα που ακούει στο όνομα «America» είναι πλήρως λειτουργική. Αυτό σημαίνει ότι οι κλέφτες έπρεπε να εισβάλουν στην έπαυλη δίχως να γίνουν αντιληπτοί, να αποσυνδέσουν την τουαλέτα από το σύστημα παροχής νερού της έπαυλης και να την μεταφέρουν στο όχημα διαφυγής.

Οπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, ο καλλιτέχνης ενθουσιάστηκε από την ταχύτητα με τη οποία οι κλέφτες εκτέλεσαν το πλάνο τους. Είπε μάλιστα ότι η ιστορία αυτή του θυμίζει εκείνη του Ρομπέν των Δασών.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι το αν οι δράστες θα μοιραστούν την λεία τους με τους φτωχούς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...