330
Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και επιχειρηματίας Μάικλ Μπλουμπεργκ | REUTERS/Allison Shelley/File Photo

Ο Μπλούμπεργκ δεν θα είναι υποψήφιος το 2020, αλλά θα αγωνιστεί κατά του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 12:25
Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και επιχειρηματίας Μάικλ Μπλουμπεργκ
|REUTERS/Allison Shelley/File Photo

Ο Μπλούμπεργκ δεν θα είναι υποψήφιος το 2020, αλλά θα αγωνιστεί κατά του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 12:25

Σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι από το Δημοκρατικό Κόμμα ανέρχονται πλέον σε διψήφιο αριθμό, ο Μάικλ Μπλουμπεργκ επιλέγει και αυτός, μετά τη Χίλαρι Κλίντον, να  αποσυρθεί από την προσπάθεια.

Στην πράξη ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης απαντά στις φήμες και τις κρυφές ελπίδες που τον ήθελαν να είναι το σωστό πρόσωπο που θα καταφέρει το 2020 να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σαν χώρα», έγραψε σε άρθρο του στο Bloomberg, το πρακτορείο ειδήσεων που ίδρυσε. Καταθέτει την πεποίθησή του ότι «θα κέρδιζα τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές. αλλά βλέπω καθαρά τη δυσκολία να κερδίσω το χρίσμα των Δημοκρατικών σε ένα πολυάνθρωπο πεδίο».

Ούτε λίγο ούτε πολλοί 16 Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος, έστω και αν απέχουμε ένα χρόνο από τις πρώτες προκριματικές εκλογές.

Αν και δεν θα μπει ο ίδιος σε αυτή τη μάχη, ο Μπλουμπεργκ υπόσχεται να αξιοποιήσει μέρος της τεράστιας περιουσίας του υπέρ του κινήματος αντίστασης κατά του Τραμπ. Στις ενδιάμεσες εκλογές πέρυσι είχε ξοδέψει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς προετοιμάζεται για μια ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση το 2020.

Επιπλέον, στο άρθρο καλεί τους Δημοκρατικούς να ενωθούν πίσω από ένα υποψήφιοι που θα κερδίσει τον πρόεδρο Τραμπ, κάτι που όπως γράφει ο Guardian, μοιάζει με έμμεση προειδοποίηση να μην κινηθεί το κόμμα υπερβολικά προς τα αριστερά. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο αυτός; Ο Μπλουμπεργκ, συνεχίζει ο Guardian, μπορεί να στηρίζει τις ελπίδες του στο πρόσωπο του δημοφιλούς πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι φήμες  ότι ο 77χρονος σήμερα Μπλούμπεργκ θα ήταν υποψήφιος κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό. Αν και αρχικά ήταν ανεξάρτητος, πέρυσι εγγράφηκε εκ νέου στους Δημοκρατικούς με μια μάλλον κεντρώα πολιτική πλατφόρμα, μια κίνηση που έδειχνε να προετοιμάζει το έδαφος.

Ωστόσο, η αριστερή στροφή στο κόμμα όπως διαφάνηκε στις ενδιάμεσες εκλογές και η δική του συντηρητική προσέγγιση των οικονομικών ζητημάτων μάλλον τον έκαναν να φαίνεται έξω από τα πολιτικά νερά των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...