506
Βρετανοί αστυνομικοί και έλληνες διαστώστες (με τα κόκκινα) κατά την έρευνα | REUTERS/Vassilis Triandafyllou

Ο Μπεν Νίνταμ «πέθανε σε ατύχημα»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 15:49
Βρετανοί αστυνομικοί και έλληνες διαστώστες (με τα κόκκινα) κατά την έρευνα
|REUTERS/Vassilis Triandafyllou

Ο Μπεν Νίνταμ «πέθανε σε ατύχημα»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 15:49

Χωρίς αποτέλεσμα, και μόνο μια λιτή αλλά τόσο οριστική αναφορά ότι ο «Μπεν Νίνταμ πέθανε σε ατύχημα στην Κω» κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε, ολοκληρώθηκε ο τελευταίος γύρος ερευνών για τα ίχνη του μικρούλη που χάθηκε σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου το 1991.

Συνοψίζοντας αυτήν την τελευταία έρευνα, ο βρετανός επικεφαλής του κλιμακίου της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ, αστυνόμος Τζον Κάζινς, επεσήμανε καταρχάς ότι είναι γνωστό ότι στις 24 Ιουλίου 1991 γίνονταν έργα στο σημείο της εξαφάνισης και υπήρχε, μεταξύ των μηχανημάτων, και ένας εκσκαφέας.

39754C2000000578-3842412-image-a-35_1476706741456
O αστυνόμος Κάζινς κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου τη Δευτέρα, στην Κω…

Τόνισε στη συνέχεια ότι «είναι επαγγελματική μου πεποίθηση ότι ο Μπεν Νίνταμ πέθανε σαν αποτέλεσμα ατυχήματος κοντά σε αγροικία εκεί όπου τον είχαν δει για τελευταία φορά να παίζει».

Εξήγησε ακόμη ότι «το γεγονός ότι δεν είχαμε ένα άμεσο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Κω» δεν σημαίνει κάτι σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση ως τώρα.

Οι αστυνομικοί από το Σέφιλντ, από όπου καταγόταν ο Νίνταμ, βρίσκονταν για τρεις εβδομάδες στην Κω εξετάζοντας –κυριολεκτικά σπιθαμή προς σπιθαμή– ένα χωράφι. Από την έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκε και ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο, εντοπίστηκαν 93 ευρήματα που προέκυψαν από την ενδελεχή έρευνα σε ένα χωράφι όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

Το σημείο όπου γίνονται οι έρευνες (Daily Mail
Το σημείο όπου γίνονται οι έρευνες (Daily Mail)

Τα περισσότερα από αυτά τα 93 ευρήματα, όπως είπε ο Κάζινς, είναι «μικρού ενδιαφέροντος», υπάρχει όμως ένα «σημαντικό εύρημα» που θα μπορούσε να δείξει λίγο φως στην έρευνα.

Πιστεύεται ότι ανήκε στον μικρό Μπεν την περίοδο που χάθηκε στις 24 Ιουλίου. Ο Κάζινς αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο ήταν αυτό το αντικείμενο που εντοπίστηκε το Σάββατο και είναι σε γνώση της οικογένειας, αναφέρει η Daily Mail.

Missing-Ben-Needham
Η μητέρα (αριστερά) και η θεία του Μπεν. Απαρηγόρητες…

Οι έρευνες αυτή τη φορά είχαν ξεκινήσει μετά από μια μαρτυρία που ήρθε ξαφνικά, μετά από πολλά χρόνια. Ενας κάτοικος της Κω εμφανίστηκε και είπε ότι οδηγός του εκσκαφέα είχε προκαλέσει πιθανότατα τον θάνατο του μικρού, κοντά στο σημείο της εξαφάνισης, το σπίτι των παππούδων του. Η μαρτυρία έλεγε ότι ο Ντίνος Μπάρκας, ο οδηγός του μηχανήματος που πέθανε πέρυσι, ήταν εμφανώς ταραγμένος μετά την εξαφάνιση και είχε πει στον μάρτυρα ότι «συνέβη κάποιο ατύχημα». Το γιατί ο μάρτυρας σιωπούσε δυόμισι δεκαετίες, αφήνοντας τους συγγενείς του παιδιού στην αβεβαιότητα, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

Σε μια ύστατη, δραματική έκκληση η μητέρα του Μπεν, Κέρι, χθες Κυριακή τόνιζε ότι «θέλω να φέρω τα πάνω κάτω σε όλο το νησί» προκειμένου να βρει τον χαμένο γιο της. Για τον οδηγό του μηχανήματος είπε: «Εύχομαι να καίγεται στην κόλαση» γιατί, σύμφωνα με τη μαρτυρία, πήρε μαζί το μυστικό όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα στον τάφο.

Ασφαλώς η λήξη των ερευνών στην Κω, συνοδεύτηκε από εκτενείς αναφορές σε πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης – το δράμα της οικογένειας του Μπεν παρακολουθήθηκε τόσα χρόνια στενά από την βρετανική κοινή γνώμη εν είδη λαϊκού αναγνώσματος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...