505
Βρετανοί αστυνομικοί και έλληνες (με την κόκκινη στολή) ερευνούν το σημείο της εξαφάνισης | REUTERS/Vassilis Triandafyllou

Η τελευταία (;) σελίδα για την τύχη του Μπεν Νίνταμ γράφεται στην Κω

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2016, 15:14
Βρετανοί αστυνομικοί και έλληνες (με την κόκκινη στολή) ερευνούν το σημείο της εξαφάνισης
|REUTERS/Vassilis Triandafyllou

Η τελευταία (;) σελίδα για την τύχη του Μπεν Νίνταμ γράφεται στην Κω

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2016, 15:14

Ενα νήμα μιας τραγωδίας συνδέει τη Βρετανία με το νησί της Κω. Από το πρωί της Δευτέρας τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην όμορφη αυτή άκρη του Αιγαίου καθώς μία νέα έρευνα για τα ίχνη του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος χάθηκε το 1991 στο νησί άρχισε το μεσημέρι: όλοι ψάχνουν για απαντήσεις στο μυστήριο της εξαφάνισης του παιδιού που ήταν 21 μηνών όταν χάθηκε πριν από 25 χρόνια και η υπόθεσή του στοιχειώνει ακόμα και σήμερα τη βρετανική κοινή γνώμη.

Αφορμή για τις νέες έρευνες στάθηκε η μαρτυρία ενός άνδρα για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω στο σπίτι των παππούδων του μικρού. Σύμφωνα με αυτή, ο Μπεν είναι πιθανό να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα που ήταν κοντά στο σπίτι την ημέρα της εξαφάνισης.

Ο μάρτυρας κατονόμασε μάλιστα και τον οδηγό του μηχανήματος, τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο οποίος μία ημέρα μετά την εξαφάνιση, πάντα κατά τον μάρτυρα, φαινόταν ταραγμένος και ανήσυχος. Του είπε ακόμη ότι «πιθανόν να έγινε κάποιο ατύχημα».

Η οικογένεια του Μπάρκα, ο οποίος πέθανε πέρυσι, αρνείται ότι ο μικρός καταπλακώθηκε από το μηχάνημα.

Ανδρες της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ άρχισαν τη Δευτέρα τις έρευνες σε χωράφι πίσω από το αγρόκτημα της οικογένειας όπου έμενε και ο 21 μηνών Μπεν. Είναι μια δύσκολη επιχείρηση, προειδοποίησαν. Μπορεί να κρατήσει πολλές ημέρες, καθώς η πρώτη φάση της έρευνας αναμένεται να διαρκέσει 10-12 ημέρες. Δηλώνουν πάντως αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά θα δοθούν απαντήσεις.

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 20 αστυνομικοί της βρετανικής αστυνομίας οι οποίοι εξετάζουν το έδαφος, ενώ ο χώρος επιτηρείται και από drone. Μαζί τους εργάζονται και έλληνες αστυνομικοί.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, επιμένει εδώ και 25 χρόνια να αναζητά κάποια θετική πληροφορία για την τύχη του γιου της. Για την τελευταία αναφορά κατακρίνει τον μάρτυρα για το ότι δεν εμφανίστηκε νωρίτερα για να αναφέρει όσα γνώριζε. «Δικαιούμαστε αυτή την αλήθεια εδώ και 25 χρόνια» είπε σχετικά.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προετοιμαστεί από τη βρετανική Αστυνομία «να περιμένει τα χειρότερα» για την υπόθεση. Η ίδια δηλώνει, σύμφωνα με την Daily Mail ότι «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν ήταν ποτέ ο Μπεν νεκρός – μέχρι τώρα».

Με μια τελευταία ελπίδα ότι θα έχουν κάποια είδηση, αλλά και με την αγωνία ότι οι ειδήσεις που θα έλθουν μπορεί να είναι καθόλου θετικές ζει η αδελφή του Μπεν, Λεϊάνα. «Αν ο Μπεν πράγματι πέθανε όταν ήταν 21 μηνών, τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι δεν πέρασε χρόνια μέσα στον πόνο ή την αγωνία», εξηγεί η ίδια.

Μέχρι σήμερα καμία πειστική εξήγηση για το πώς εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν δεν φαίνεται να υπάρχει παρά την πληθώρα των πληροφοριών και θεωριών που έχουν διατυπωθεί.

Την ημέρα που χάθηκε, ο Μπεν έπαιζε έξω από το σπίτι, το μεσημέρι όμως η οικογένεια του διαπίστωσε ότι δεν ακουγόταν πια και είχε εξαφανιστεί. Η έρευνα απλώθηκε από το νησί, σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη με τη βοήθεια της Interpol, αλλά δεν απέδωσε κάτι. Η μητέρα του μικρού εκτιμούσε ότι τον άρπαξαν ενώ η Αστυνομία κατά καιρούς έδινε στη δημοσιότητα πορτρέτα για το πώς θα φαινόταν όσο περνούσαν τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...