144
Μπάιντεν και Χάρις πριν λίγες ημέρες στον Λευκό Οίκο. Για λίγη ώρα η αντιπρόεδρος είχε το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών | REUTERS/Jonathan Ernst

O Μπάιντεν εκ νέου… πρόεδρος των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 08:31
Μπάιντεν και Χάρις πριν λίγες ημέρες στον Λευκό Οίκο. Για λίγη ώρα η αντιπρόεδρος είχε το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών
|REUTERS/Jonathan Ernst

O Μπάιντεν εκ νέου… πρόεδρος των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 08:31

Η παγκόσμια τάξη… αποκαταστάθηκε. Ο Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του το βράδυ της Παρασκευής, αφού τα είχε παραχωρήσει προσωρινά στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, λόγω μιας ιατρικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο 79χρονος Μπάιντεν είναι ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του, μετά την εξέταση κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε, όπως δήλωσε ο γιατρός του.

Ο Μπάιντεν μετέβη στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Βηθεσθά» στο Μέριλαντ για τις ετήσιες εξετάσεις του. Και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναλάβει η Χάρις, μια γυναίκα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η Χάρις είχε και το βαλιτσάκι με τους κωδικούς του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

Αφού βγήκε από το νοσοκομείο, ο Μπάιντεν μετέβη με το Marine One, το προεδρικό ελικόπτερο, στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, για να περάσει το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...