362
Τα τρικάκια του «Ρουβίκωνα» | INTIMEnews

Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε ομιλία Τσακαλώτου – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 19:54
Τα τρικάκια του «Ρουβίκωνα»
|INTIMEnews

Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε ομιλία Τσακαλώτου – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 19:54

Παρέμβαση σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τακαλώτο στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο «Ρουβίκωνας».

270519
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  (στο μέσον) έχοντας δεξιά του τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και αριστερά του τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά / INTIMEnews

Η αναρχική συλλογικότητα διέκοψε την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, έφτασε πολύ κοντά στο βήμα του ομιλητή, πέταξε φέιγ βολάν με το σύνθημα «ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΊΑ», φώναξε διάφορα άλλα συνθήματα, ενώ η εκδήλωση μετά τον αιφνιδιασμό και την αναταραχή συνεχίστηκε κανονικά.

Τα δεκαπέντε μέλη του Ρουβίκωνα όμως εγκλωβίστηκαν από τους άνδρες της ασφάλειας του υπουργού Οικονομικών και ενώ η αίθουσα όπου γίνεται η εκδήλωση βρίσκεται στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΕΒΕΑ, οι εισβολείς βρέθηκαν μπλοκαρισμένοι στο ισόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έγιναν προσαγωγές, καθώς υπήρχε και κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. στην είσοδο.

Αργότερα σε κείμενο – μανιφέστο που ανάρτησε ο «Ρουβίκωνας» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε –μακροσκελώς- το σκεπτικό πίσω και από αυτήν την καταδρομική ενέργεια.

Ανακοίνωση-σχόλιο για την εισβολή εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σαφώς ειρωνικό κατά της κυβέρνησης ύφος, εκφράζει την απορία του για τις προσαγωγές που έγιναν,  «μετά τον ακτιβισμό του Ρουβίκωνα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν “ακτιβισμό” του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε ανάλογες “ακτιβιστικές ενέργειες” στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την απόφαση της Kυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖA».

Την εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι 20 προσαχθέντες, μέλη του Ρουβίκωνα, έδωσε ο εισαγγελέας το βράδυ της Δευτέρας.

Κατά την προσαγωγή τους έγινε έλεγχος στα στοιχεία τους και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του υποβάθμισε το περιστατικό λέγοντας: «Δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και είπαν και μια κουβέντα παραπάνω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...