304
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο είπε ότι η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι θα είναι καταστροφική για την Ιταλία | REUTERS/Michele Tantussi/File Photo

Ντι Μάιο: Οι εχθροί του Ντράγκι κάνουν τη δουλειά του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 13:40
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο είπε ότι η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι θα είναι καταστροφική για την Ιταλία
|REUTERS/Michele Tantussi/File Photo

Ντι Μάιο: Οι εχθροί του Ντράγκι κάνουν τη δουλειά του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 13:40

Η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία απειλεί να αφήσει την Ουκρανία χωρίς πολύτιμη στρατιωτική υποστήριξη, προειδοποίησε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μιλώντας στο Politico, o Ντι Μάιο κατηγόρησε τους αντιπάλους του Μάριο Ντράγκι, ότι κάνουν τη δουλειά του Βλαντίμιρ Πούτιν και ζήτησε να μην ρίξουν την κυβέρνηση στη νέα ψηφοφορία που θα γίνει την Τετάρτη στη Βουλή.

«Οι Ρώσοι πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να ρίξουν άλλη μία δυτική κυβέρνηση. Αμφιβάλλω τώρα αν μπορούμε να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Είναι ένα από τα πολλά σοβαρά προβλήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση, θα συνεχίσει ως υπηρεσιακή με περιορισμένες αρμοδιότητες μέχρι τις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι θα παραλύσει η χώρα, καθώς δεν θα μπορεί να μεριμνήσει για τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω της αύξησης των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα, ούτε θα μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για τον χειμώνα.

Επίσης, δεν θα μπορεί να λάβει τις προγραμματισμένες επιδοτήσεις από την ΕΕ και βέβαια δεν θα μπορεί να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

«Δεν θα μπορούμε να υπογράψουμε καμία νέα συμφωνία για την ενέργεια και αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί έρχεται δύσκολος χειμώνας», είπε ο ιταλός υπουργός.

Ο Ντι Μάιο έπλεξε το εγκώμιο του Ντράγκι λέγοντας ότι είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες που αντιστάθηκε σθεναρά στον Πούτιν.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Τζουζέπε Κόντε, αρχηγό του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, στο οποίο παλιότερα ανήκε και ο Ντι Μάιο,  ότι βοηθά τον Πούτιν επιχειρώντας να ρίξει τον Ντράγκι που ήταν από τους πιο αποφασιστικούς αντιπάλους του Κρεμλίνου. «Είναι απίστευτο ότι ένας πρώην πρωθυπουργός βοηθά την προπαγάνδα του Πούτιν και επιλέγει την απολυταρχία αντί της Δημοκρατίας».

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την ωριμότητα των πολιτικών κομμάτων, πρόσθεσε ο ιταλός ΥΠΕΞ, καθώς ολοένα και περισσότεροι θεσμοί, ιδρύματα, συνδικάτα, δήμαρχοι και πολιτικοί πιέζουν για να παραμείνει ο Ντράγκι στην εξουσία και να μην πάει η χώρα σε εκλογές το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...