269
Ο υπουργός Εσωτερικών, στη Βουλή, κατά τη νομοθετική εργασία για την αλιεία | Nick Paleologos / SOOC

Νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 00:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/06/2017 10:48
Ο υπουργός Εσωτερικών, στη Βουλή, κατά τη νομοθετική εργασία για την αλιεία
|Nick Paleologos / SOOC

Νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 00:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/06/2017 10:48

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, έπειτα από σύσκεψη για το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν με συμβάσεις στην καθαριότητα, είπε πως θα προβλέπεται -μέσα από νέα σύμβαση- να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

«Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι -με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε- θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Νομίζουμε ότι μετά από τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις», τόνισε επίσης, καλώντας την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, να συμβάλουν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα,το πρωί του Σαββάτου με παρέμβασή του κάλεσε στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να τους παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή.

Παράλληλα καλεί και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη αν θέλει να παραβρεθεί διαφορετικά να του αποσταλεί η νομοθετική ρύθμιση.

Μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στους ήδη απασχολούμενους στην καθαριότητα, θα δοθούν νέες προσωρινές συμβάσεις εξάμηνες ή οκτάμηνες.

«Βεβαίως και θα πάμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...