192
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 23:38
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 23:38

Εκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, θα μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα σε πρωτοβουλία προκήρυξης διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στο εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεσοδιάστημα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει -με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων- να πείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Τη λύση αυτή είχε προαναγγείλει ο Πάνος Σκουρλέτης νωρίτερα, την ίδια ημέρα. Μιλώντας στον Real FM ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα».

Μάλιστα, μίλησε για αξιοποίηση όλων των δυνατών εργαλείων τα οποία πρέπει να είναι «μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επαύριο αντισυνταγματική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...