226
Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Amir Cohen

Νετανιάχου: Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία τριών ισραηλινών στρατιωτών από αιγύπτιο αστυνομικό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2023, 12:44
Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Amir Cohen

Νετανιάχου: Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία τριών ισραηλινών στρατιωτών από αιγύπτιο αστυνομικό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2023, 12:44

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση τη δολοφονία τριών ισραηλινών στρατιωτών από αιγύπτιο συνοριακό φρουρό το Σάββατο και ζήτησε να διεξαχθεί πλήρης κοινή έρευνα με το Κάιρο.

«Το Ισραήλ διαβίβασε ένα σαφές μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Περιμένουμε ότι η κοινή έρευνα θα είναι εξαντλητική και ενδελεχής», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιό του σε σχόλιά του για τη χθεσινή επίθεση.

«Θα ανανεώσουμε διαδικασίες και μεθόδους επιχειρήσεων και επίσης τα μέτρα για να μειωθεί στο ελάχιστο το λαθρεμπόριο και να διασφαλιστεί ότι τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή, δεν θα συμβούν ξανά», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Αμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Ζάκι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό ομόλογό του μετά το επεισόδιο στα σύνορα των δύο χωρών, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τρεις ισραηλινοί στρατιώτες και ένας αιγύπτιος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα στο μέλλον.

Οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ερευνούν από κοινού το επεισόδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου παραμένουν ασαφείς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, νωρίς το πρωί ένας αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες που φρουρούσαν ένα μεθοριακό φυλάκιο, αφού προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν αποτρέψει μια απόπειρα λαθρεμπόρων να διεισδύσουν στη χώρα. Ο αιγύπτιος δράστης και ένας τρίτος ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν ώρες αργότερα, σε ανταλλαγή πυρών εντός του ισραηλινού εδάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...