250
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη | George Vitsaras / SOOC

Νέο «ραντεβού» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία και τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 12:43
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη
|George Vitsaras / SOOC

Νέο «ραντεβού» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία και τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 12:43

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό με θέμα την «αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας (ενίσχυση επιχειρήσεων, αναθέρμανση της αγοράς, στήριξη εισοδημάτων και εργασίας).

Η απάντηση του Πρωθυπουργού για όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δοθεί στις 12 Ιουνίου.

«Τρεις μήνες μετά από την εκτεταμένη έναρξη των περιοριστικών μέτρων και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες», καταγγέλλει  ο κ. Τσίπρας, «χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα, που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, ανατροφοδοτείται η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της υψηλής ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν «είναι διατεθειμένος, έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ή θα περιμένει την ύφεση να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...