193
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη | Esra Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images

Νέο επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 21:11
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη
|Esra Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images

Νέο επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 21:11

Τη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοιλού, συνεχίζοντας το χθεσινό εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα, με τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε και πάλι τη χώρα μας ότι υποθάλπει τρομοκράτες και βοηθάει το PKK, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, επισημαίνοντας ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν, επίσης, γερμανικό και γαλλικό οπλισμό. Κατηγόρησε επίσης τη χώρα μας για συστηματικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο, επιρρίπτοντας, μάλιστα ευθύνες στην Frontex και ζητώντας να καταργηθεί.

Οπως και χθες, ηχηρή απάντηση πήρε από τους έλληνες βουλευτές, Σπήλιο Λιβανό, Μανούσο Βολουδάκη και Θεοδώρα Τζάκρη. Οι βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο – μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό, ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί για άλλη μια φορά το Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...