626
Ο Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίζεται μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή IK-2 στο Πόκροφ σε δικαστήριο στη Μόσχα (Φωτογραφία Αρχείου) | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Αλεξέι Ναβάλνι: «Καλημέρα σας από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας ΙΚ-6»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 20:13
Ο Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίζεται μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή IK-2 στο Πόκροφ σε δικαστήριο στη Μόσχα (Φωτογραφία Αρχείου)
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Αλεξέι Ναβάλνι: «Καλημέρα σας από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας ΙΚ-6»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 20:13

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, οι δικηγόροι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν ότι οι Αρχές τον μετέφεραν σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά δεν γνώριζαν σε ποιο, κάτι που ανησύχησε τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του. Ο Λεονίντ Βολκόφ, αρχηγός του επιτελείου του, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον Ναβάλνι στη φυλακή όπου κρατείτο και εξέφρασε τον φόβο του για το πού μπορεί να τον είχαν μεταφέρει με απόλυτη μυστικοπάθεια. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι μάλλον βρισκόταν στην «αποικία κρατουμένων» υψίστης ασφαλείας «ΙΚ-6» στο Μελέχοβο, κοντά στην πόλη Βλαντίμιρ, περίπου 250 χιλιόμετρα, ανατολικά της Μόσχας.

Την επόμενη μέρα ο 46χρονος Ναβάλνι επιβεβαίωσε, ο ίδιος, μέσω των λογαριασμών του στο Twitter και το Instagram τη μεταφορά του σε αυτή τη φυλακή.

«Καλημέρα σας από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας. Χθες (Τρίτη) μεταφέρθηκα στο ΙΚ-6 «Μελέχοβο», ένα (σωφρονιστικό) κατάστημα που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας», έγραψε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Алексей Навальный (@navalny)

Η φυλακή αυτή βρίσκεται κοντά στην πόλη Βλαντίμιρ. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές δημοσιογραφικές έρευνες για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, έπειτα από καταγγελίες για κακομεταχείριση των κρατουμένων. Μία εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιαρμίς, είπε τον Μάιο ότι η φυλακή αυτή «είναι από τις πιο τρομακτικές στη Ρωσία» και ότι εκεί «βασανίζονται και σκοτώνονται κρατούμενοι».

Ο Ναβάλνι, ο πιο γνωστός ηγέτης της αντιπολίτευσης, έχει παρουσιάσει τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν ως ένα δυστοπικό κράτος, το οποίο κυβερνάται από κλέφτες και εγκληματίες και στο οποίο οι δικαστές εκπροσωπούν την ελίτ. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Ναβάλνι κατακεραύνωσε τον ρώσο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας τον ένοικο του Κρεμλίνου ως έναν παράφρονα που ξεκίνησε έναν «ηλίθιο πόλεμο» στον οποίο σφαγιάζονται αθώοι άνθρωποι, και Ουκρανοί και Ρώσοι, στη διάρκεια ομιλίας του, μέσω βιντεοκλήσης, στο πλαίσιο (ακόμη μίας) δικαστικής διαδικασίας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...