391
Ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης για Κασσελάκη international: Θα δείτε την ηγεσία του Ισραήλ ή πάτε Ραμάλα μόνο για σέλφι;

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 18:26
Ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης για Κασσελάκη international: Θα δείτε την ηγεσία του Ισραήλ ή πάτε Ραμάλα μόνο για σέλφι;

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 18:26

Πέρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (περισσότερα εδώ), στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, βρέθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Οχι μόνο για το κόστος των προεκλογικών υποσχέσεων που μοιράζει δεξιά και αριστερά για να ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει σε διεθνές επίπεδο. Οπως για παράδειγμα η επικείμενη επίσκεψή του στη Ραμάλα.

«Θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ ή θα πάτε μόνο στη Ραμάλα για να βγάλετε σέλφι;» διερωτήθηκε με ισχυρή δόση ειρωνείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με αφορμή την επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Οχθη), ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να επαναλάβει για μία ακόμη φορά τη θέση της κυβέρνησης:

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών. Σέβομαι και τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Όμως όταν ακούω τη Χαμάς να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαμε κάνει τη φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν είμαι ικανοποιημένος».

Απορία για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός και αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σπουδή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, παρά τα φάλτσα της νέας ηγεσίας στα Σκόπια.

«Είχαμε πει ότι εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί κατοχύρωνε μακεδονική γλώσσα και είχε προβλήματα. Αλλά είχαμε πει ότι οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Όμως είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για τον εθνικιστικό παροξυσμό του VMRO και επιλέξαμε να μην επικυρώσουμε τα πρωτόκολλα που συνοδεύουν τη συμφωνία για να είμαστε σίγουροι ότι θα υπήρχε συμμόρφωση από τη Βόρεια Μακεδονία. Και δικαιωθήκαμε γιατί η νέα κυβέρνηση περιφρονεί τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλεί τη χώρα Μακεδονία. Και εσείς έρχεστε τώρα και ζητάτε να κυρωθούν τώρα τα μνημόνια. Σηκώνω τα χέρια ψηλά!», αναφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός επεφύλαξε και μία απάντηση στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο:, λέγοντας

«Είναι δύσκολο να ακούς επί ώρες ατελείωτα ψέματα… Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ψέματος».

Σε δύο εβδομάδες, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, οι πολίτες θα αποφασίσουν για τους ευρωβουλευτές και για το κόμμα που θα μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και είμαστε βέβαιοι ότι η ΝΔ θα είναι και πάλι η μεγάλη νικήτρια για να συνεχίσουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...