771
Στην αντεπίθεση ο Πρωθυπουργός με διαρκές σφυροκόπημα των επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Δευτερολογία Μητσοτάκη με ροζ ήλιο (του ΠΑΣΟΚ) και «καρφιά» σε Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 17:58
Στην αντεπίθεση ο Πρωθυπουργός με διαρκές σφυροκόπημα των επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δευτερολογία Μητσοτάκη με ροζ ήλιο (του ΠΑΣΟΚ) και «καρφιά» σε Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 17:58

Πρώτη μου υποχρέωση είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας, τόνισε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη προ ημερησίας για την ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιφυλάσσοντας βιτριολικά σχόλια τόσο για τη… διακόπτουσα επικεφαλής της Πλέυσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και για τον ιδιαίτερα οξύ στη δική του πρωτολογία για τον ίδιο και την κυβέρνηση, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με παρατήρηση επί της διαδικασίας. Η συζήτηση ξεκίνησε πριν από 6 ώρες. Και η κυρία Κωνσταντοπούλου μας εγκάλεσε για τήρηση κοινοβουλευτικής τάξης όταν εσκεμμένα εκτιμώ μίλησε 53 λεπτά όταν δικαιούται 20 λεπτά, επικαλούμενη κάτι που γνώριζε εξ αρχής: ότι είχα στην διάθεση μου 6 ώρες εντός των οποίων θα μπορούσαμε να κάνουμε εποικοδομητική συζήτηση», άρχισε τη δευτερολογία του Πρωθυπουργός και συνέχισε για τα πεπραγμένα της νυν επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατά το πρώτο εξάμηνο της Πρώτης Φοράς Αριστερά:, αλλά και στη νέα κοινοβουλευτική της θητεία.

«Επιμένετε κυρία Κωνσταντοπούλου να επιστρέφετε στο τόπο εγκλήματος του πρώτου εξαμήνου 2015. Ο κ. Ολάντ ήταν από εκείνους που επιχείρησαν να διορθώσουν τους δικούς σας τραγικούς χειρισμούς […] Επωμιστήκαμε τότε το πολιτικό κόστος για να διορθώσουμε τα λάθη των Τσίπρα – Βαρουφάκη. Μας λέτε με πολύ πάθος πως εσείς δημοκρατικά εκπροσωπείτε τους πολίτες, θυμάμαι όμως ότι εσείς περιφρονήσατε τους δικούς σας ψηφοφόρους και αλλάξατε την σειρά εκλογής των υποψηφίων σας».

Αιχμηρή ήταν και η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε αρχίσει τη δική του πρωτολογία με ένα λογοπαίγνιο για τα παπούτσια με το σήμα της ΝΔ που προέβαλε σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Tik Tok ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να τον ευχαριστήσω για το κολακευτικό σχόλιο για τα παπούτσια της ΝΔ. Εσείς μας δώσατε την ιδέα με τα παπούτσια με πράσινο ήλιο. Αν σήμερα όμως έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 20-24 θα ήταν παπούτσι με ήλιο αλλά με ρόζ ήλιο. Όσα λέτε είναι τα ίδια που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να περάσει στη συνέχεια στην απάντησή του στην κριτική του κ. Ανδρουλάκη περί αποκλίνουσας Ελλάδας από τα στάνταρντ της ΕΕ:

«Μας είπατε ότι η Ελλάδα αποκλίνει από την Ευρώπη. Αυτή είναι η βασική σας επιχειρηματολογία ότι κινούμαστε μακριά από την ΕΕ. Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία που μειώνει το βάρος του δημοσίου χρέους με τη μεγαλύτερη ταχύτητα από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία της οποία τα επιτόκια δανεισμού πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα και προσεγγίζουν αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της να είναι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, να επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία, να έχει αυξήσει το επίπεδο των επενδύσεων της συγκλίνει ή αποκλίνει; Μια οικονομία που μειώνει την ανεργία με την μεγαλύτερη ταχύτητα στην Ευρώπη συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;» διερωτήθηκε.

«Οταν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ χαιρετίζουν την μεγάλη οικονομική πρόοδο συνιστά σύγκλιση ή απόκλιση; Εμείς που όπως λέτε αποκλίνουμε από την ΕΕ, παίξαμε σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις της ΕΕ; Διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης και φέραμε 36 δισ. ευρώ στην χώρα», θέλησε να υπογραμμίσει.

«Ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος ενός νέου Ταμείου Ανάπτυξης σήμερα στην Ευρώπη κ. Ανδρουλάκη; Είναι ο κ Σολτς. Ασχοληθείτε λοιπόν να πείσετε τους ομολόγους σας της Γερμανίας και ελάτε μετά να μας εξηγήσετε αν αποκλίνει η χώρα μας. Η κυρία Μέρκελ συμφώνησε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σολτς σήμερα διαφωνεί», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός εν μέσω χειροκροτημάτων από τα έδρανα της ΝΔ.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη περιελάμβανε αναφορές και στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, και τον γιο του και μετέπειτα πρόεδρο του Κινήματος και Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ηταν -είπε- ο Γιώργος Παπανδρέου που «έταζε 2 δισ. παραπάνω επιδόματα στον προϋπολογισμό του 2009 και μετά πήγε το Καστελόριζο και μας είπε συγγνώμη χρεοκοπήσαμε».

«Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για το παρελθόν με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε και η προσπάθεια να προσεγγίσουμε την Ευρώπη σε όλους τους δείκτες και του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστεί χρόνο γιατί η κρίση ήταν πολύ βαθιά. Και αν νομίζει κάποιος ότι από το 68% θα φτάσουμε στο 100% μέσα σε δύο χρόνια, να έρθει να μου το υποδείξει».

Οσο για τονΑνδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η Πορτογαλία και Ιρλανδία μπήκαν στην ΕΕ πολύ φτωχότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τα πήγαν καλύτερα από εμάς. Λόγω της μεγάλης κρίσης του 2010 και γιατί στην δεκαετία του ‘80 η Ελλάδα είχε μείνει στάσιμη. Χάσαμε ουσιαστικά την πρώτη δεκαετία σύγκλισης με την Ευρώπη. Να θυμόμαστε την πραγματική οικονομική ιστορία του τόπου.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...