683
Ο Ατσε-Λίαμ Νανά Σαμ Ανκράχ μπροστά σε έναν από τους πίνακές του | Instagram @ace_liam_paints

Ζωγράφος από κούνια: Mόλις ενός έτους και ήδη αναγνωρισμένος καλλιτέχνης

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 18:50
Ο Ατσε-Λίαμ Νανά Σαμ Ανκράχ μπροστά σε έναν από τους πίνακές του
|Instagram @ace_liam_paints

Ζωγράφος από κούνια: Mόλις ενός έτους και ήδη αναγνωρισμένος καλλιτέχνης

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 18:50

Eνα νήπιο από την Γκάνα, ηλικίας μόλις ενός έτους, έγινε ο νεότερος αναγνωρισμένος καλλιτέχνης στον κόσμο, αφού ξεπούλησε τα έργα του σε μια ατομική έκθεση. Ο Ατσε-Λίαμ Νανά Σαμ Ανκράχ μπήκε στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records – GWR) σε ηλικία ενός έτους και 152 ημερών.

Η μητέρα του αγοριού είπε ότι παρατήρησε πρώτη φορά το ταλέντο του όταν ο μικρός ήταν μόλις έξι μηνών και τώρα ελπίζει ότι θα κατακτήσει τον κόσμο της τέχνης.

Για να πληροί τις προϋποθέσεις για το ρεκόρ, το GWR διευκρίνισε ότι ο Ατσε-Λίαμ έπρεπε να πουλήσει τα έργα του σε μια επαγγελματική έκθεση που θα ήταν ανοιχτή στο κοινό, γράφει η Telegraph. Τα έργα θα έπρεπε επιπλέον να πληρούν επαγγελματικά κριτήρια και να αποδεικνύεται ότι τα δημιούργησε μόνος του.

Πίνακες του Ατσε-Λίαμ εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ακρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Πούλησε 9 από τους 10 που παρουσίασε, και μάλιστα η Ρεμπέκα Ακούφο-Αντο, η Πρώτη Κυρία της Γκάνας, του ανέθεσε να δημιουργήσει έναν πίνακα για την ίδια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WILLIAMS MENSAH 🇬🇭 (@eastlegon_hyper)

Η μητέρα του Ατσε-Λίαμ, Σαντέλ, επίσης καλλιτέχνης, είπε ότι ανακάλυψε το ταλέντο του ενώ προσπαθούσε να τον κρατήσει απασχολημένο όσο εργαζόταν σε δικά της έργα. «Οταν μάθαινε να μπουσουλάει, άπλωσα έναν καμβά στο πάτωμα και έριξα λίγη μπογιά επάνω του, ως έναν τρόπο να τον κρατήσω απασχολημένο ενώ δούλευα σε έναν πίνακα που μου είχαν παραγγείλει. Κατέληξε να απλώνει την μπογιά σε όλον τον καμβά και έτσι δημιούργησε το πρώτο του αριστούργημα, με τίτλο “The crawl” (Το μπουσούλημα)».

Περιγράφοντας τη δημιουργική διαδικασία του και την προσέγγισή του στη ζωγραφική, η μητέρα του είπε ότι το έργο του ήταν «μια έκφραση της περιέργειας και της χαράς να ανακαλύπτει νέα πράγματα». Πρόσθεσε ότι μόλις στηθεί ο χώρος ζωγραφικής, με καμβάδες και χρώματα, μπαίνει στο στούντιό του και επιλέγει ο ίδιος το μέγεθος και τα χρώματα του καμβά που προτιμά.

«Μετά με καλεί να του ανοίξω τα μπουκάλια μπογιάς και αρχίζει να απλώνει τα χρώματα στον καμβά προσεκτικά αλλά αυθόρμητα. Μπορεί να ζωγραφίζει από λίγα λεπτά έως περίπου μισή ώρα, ανάλογα με το ενδιαφέρον του τη δεδομένη στιγμή. Μερικές φορές αφήνει στην άκρη έναν πίνακα και επανέρχεται σε μερικές ημέρες για να τον ολοκληρώσει. Μόλις τελειώσει, λέει “μαμά, τελείωσε”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...