155
Από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στο τεχνολογικό συνέδριο Viva Technology, στο Παρίσι | REUTERS/Martin Bureau

Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν πάει για κυβερνητική πλειοψηφία-ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 22:22
Από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στο τεχνολογικό συνέδριο Viva Technology, στο Παρίσι
|REUTERS/Martin Bureau

Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν πάει για κυβερνητική πλειοψηφία-ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 22:22

Λίγες ημέρες προ του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, μια νέα δημοσκόπηση είδε το φως της επικαιρότητας, αυτή τη φορά από την Opinionway.

Βάσει αυτής της έρευνας, το κόμμα «Η Δημοκρατία Εμπρός» (LREM) και οι σύμμαχοί του προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 440-470 έδρες εκ των συνολικά 577 στην κάτω Βουλή.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που -εφόσον επιβεβαιωθεί- θα εδραιώσει τον θρίαμβο των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου έναντι των παραδοσιακών κομμάτων που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 70-90 έδρες, ενώ οι Σοσιαλιστές, που βρίσκονταν στην εξουσία έως και πριν από έναν μήνα, θα εξασφαλίσουν μόλις 20-30 έδρες.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προβλέπεται ότι θα κερδίσει 1-5 έδρες και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία μεταξύ 5 και 15.

Η συμμετοχή προβλέπεται να ανέλθει στο 55,4%, υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο ωστόσο σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News