264
Ο Βλαντίμιρ αγαπάει τα ζώα και τα ζώα αγαπούν τον Βλαντίμιρ | Facebook

«Καλή χρονιά» με πόζες τού Βλαντίμιρ Πούτιν για κάθε γούστο

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 17:00
Ο Βλαντίμιρ αγαπάει τα ζώα και τα ζώα αγαπούν τον Βλαντίμιρ
|Facebook

«Καλή χρονιά» με πόζες τού Βλαντίμιρ Πούτιν για κάθε γούστο

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 17:00

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο στη Ρωσία κυκλοφορούν και πωλούνται παντού τα λεγόμενα «ημερολόγια του Πούτιν»: είναι κανονικά καλαντάρια του νέου έτους, κεκοσμημένα με φωτογραφίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Τη σχετική είδηση προβάλλουν οι λονδρέζικοι Times.

Βλαντίμιρ εδώ, Πούτιν εκεί, και πρόεδρος παραπέρα

Μεταξύ των ημερολογίων για το 2019 δημοφιλέστερο είναι εκείνο με τον χαμογελαστό Πούτιν που αγκαλιάζει τον βουλγαρικό ποιμενικό σκύλο που ονομάζεται Μπάφι και είναι ένα δώρο του Μπόικο Μπορίσοφ, του βούλγαρου πρωθυπουργού, τον Νοέμβριο του 2010. Σε κάποιο άλλο ημερολόγιο ο πρόεδρος Πούτιν ποζάρει φορώντας μαύρα γυαλιά.

Ενας πωλητής σε κεντρικό μοσχοβίτικο χαρτοβιβλιοπωλείο λέει: «Ο πρόεδρός μας παρουσιάζεται με ποικίλους χαρακτήρες στα ημερολόγια αυτά. Τον βλέπουμε να είναι βέβαιος ή θετικός. Αισθανόμαστε ασφαλείς στη χώρα μας. Εχουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον».

Περσινό και προπέρσινο καλαντάρι με μοντέλο τον κ. Πούτιν

Ωστόσο οι πωλήσεις ίσως είναι χαμηλότερες εφέτος, εξαιτίας της υποχώρησης της δημοφιλίας του κ. Πούτιν λόγω του νέου Ασφαλιστικού που αύξησε τα χρόνια εργασίας μέχρι τη σύνταξη (που πολλαπλασίασε δηλαδή τις ίδιες καθημερινές και κοπιαστικές «πόζες» του καθενός στο σκληρό κυνήγι του επιουσίου).

Οι επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζονται ότι τα ημερολόγια αποτελούν μέρος της λατρευτικής διαδικασίας που έχουν προκρίνει οι ρωσικές αρχές ώστε να εξυμνηθεί ο «μεγάλος ηγέτης». Είναι δημοφιλή πάντως στους επιχειρηματίες και στο υψηλόβαθμο κρατικό προσωπικό. Τα αγοράζουν όμως και πολίτες που αντιπαθούν τον κ. Πούτιν, για να τον γελοιοποιήσουν με τις επεμβάσεις τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News