201
Στην έβδομη θέση το ελληνικό διαβατήριο | .

Απαλλαγή της Ελλάδας από τη βίζα για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 09:23
Στην έβδομη θέση το ελληνικό διαβατήριο
|.

Απαλλαγή της Ελλάδας από τη βίζα για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 09:23

Οι έλληνες πολίτες απαλλάσσονται από τη βίζα για τις ΗΠΑ, καθώς παύει η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι αρμόδιες αμερικανικές Αρχές προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Μετά την έκδοση των νέων διαβατηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλής ασφάλειας, οι έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται πως από την Ελλάδα τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.

Στην έβδομη θέση το ελληνικό διαβατήριο

Σε έρευνα της εταιρείας συμβούλων ιθαγένειας και εγκατάστασης Henley & Partners, το ελληνικό διαβατήριο κατατάσσεται στην έβδομη θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα του κόσμου, δηλαδή αυτά που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να ταξιδεύει χωρίς πολλούς περιορισμούς.

Επιτρέπει στους κατόχους του να ταξιδεύουν ελεύθερα σε 183 χώρες

Η επίδοση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μάλιστα στην ευρωζώνη.

Το πολυτιμότερο διαβατήριο του κόσμου είναι το ιαπωνικό που επιτρέπει στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν σε 189 χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...