223
|

Μotor Oil: Σπουδαίο deal στις ΑΠΕ – Εξαγόρασε το 75% της Unagi

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 13:47

Μotor Oil: Σπουδαίο deal στις ΑΠΕ – Εξαγόρασε το 75% της Unagi

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 13:47

Το 75% της Unagi απέκτησε η MORE, θυγατρική της Motor Oil, στο πλαίσιο της στρατηγικής για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας του Ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (AΠΕ).

H UNAGI A.E. κατέχει 51% μερίδιο σε χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στην Ελλάδα.

Οπως ανακοινώθηκε ο Ομιλος Motor Oil υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό του που θα υπερβεί τα €4 δισ., σε πολλά και διαφορετικά πεδία έως το 2030 με τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:

-Τον πυλώνα συνεχούς ενίσχυσης της αποδοτικότητας του Διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων του.
-Τον πυλώνα του Ηλεκτρισμού, την Κινητικότητας και των Νέων Τεχνολογιών.
-Το σημαντικό πυλώνα Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και
-Τον τελευταίο του Φυσικού Αερίου και των ανανεώσιμων & εναλλακτικών καυσίμων με επικέντρωση στην Κυκλική Οικονομία.
Η θυγατρική του Ομίλου, MORE (Motor Oil Renewable Energy), διαθέτει ήδη εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας περίπου 800 ΜW, έχοντας συγκροτήσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2022, είχε ολοκληρωθεί η εξαγορά του 75% του κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ, (η Αnemos Res), που διέθετε χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 493 MW και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW.  Μετά την εξαγορά της Anemos RES και τη νέα συναλλαγή η ΜΟRE θα διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερων από 3,0 GW.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...