233
Ο Ηλίας Μόσιαλος σε παλιότερο στιγμιότυπο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος για Τζόνσον: Να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις για την «ανεκδιήγητη» ανοσία της αγέλης

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 15:47
Ο Ηλίας Μόσιαλος σε παλιότερο στιγμιότυπο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος για Τζόνσον: Να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις για την «ανεκδιήγητη» ανοσία της αγέλης

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 15:47

Περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε από το Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό.

Σημείωσε ωστόσο πως όταν βγει από το νοσοκομείο ο κ. Τζόνσον θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις «για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης».

Λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ο βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς τα συμπτώματα του κορονοϊού δεν υποχωρούσαν, ο κ. Μόσιαλος έγραψε:

«Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον βρετανό πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσοι ζούμε στην Αγγλία.

«Οταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης.

«Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των άγγλων ειδικών δεν μιλούσε. Το περίφημο Faculty of Public Health Medicine δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως είχαν πολλές φωτογραφίες από τα χριστουγεννιάτικα πάρτι που είχαν οργανώσει. Πολλοί άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τούς ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν.

Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα».