312
Ο Ηλίας Μόσιαλος σε παλιότερη φωτογραφία | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος για καρναβαλιστές: «Μέγιστη ανευθυνότητα και γαϊδουριά»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 10:54
Ο Ηλίας Μόσιαλος σε παλιότερη φωτογραφία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσιαλος για καρναβαλιστές: «Μέγιστη ανευθυνότητα και γαϊδουριά»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 10:54

«Απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» χαρακτήρισε την παρέλαση καρναβαλιστών στην Πάτρα, παρά τις αντίθετες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Imperial College, Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο του κορονοϊού και να παίζουμε με τις ζωές ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι αν και ο νέος ιός έχει χαμηλή θνητότητα, εντούτοις η διασπορά που μπορεί να προκληθεί από τη συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις και θα επηρεάσει κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς και όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Επαναλαμβάνω ότι ο νέος ιός δεν είναι γρίπη ούτε πανομοιότυπος με το SARS. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε όμως Να ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ το πιθανό πρόβλημα. Η θνητότητα από το νέο ιό θα είναι μάλλον μεταξύ 0.1 και 1%. Αν όμως είναι 1% και έχουμε πολλά κρούσματα θα έχουμε και μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα επηρεαστούν κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι ηλικιωμένοι. Αν περιορίσουμε τη διασπορά και δεν γίνουμε Βόρεια Ιταλία σύντομα, θα μπορέσουμε να αντέξουμε την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας. Αυτά που έγιναν σήμερα στην Πάτρα, ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, είναι παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας. Μου είπαν ότι σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έκαναν εκδήλωση για το καρναβάλι σε κλειστό χώρο για να αποφύγουν έτσι την απαγόρευση. Ο,τι το χειρότερο: να έχουμε συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Δεν κινδυνολογώ. Ανησυχώ όμως με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας. Ξέρω ότι στη δημοσιότητα κυριαρχούν τώρα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την Εθνική μας ασφάλεια. Αλλά να μην υποτιμήσουμε τις επιπτώσεις από το νέο ιό. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε τη διάδοση. Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...