398
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του ΕΛΚ | ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 18:22
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του ΕΛΚ
|ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 18:22

Η συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για ένα κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να είναι προτεραιότητα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση, που διοργάνωσε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με θέμα «Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία».

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει «να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν».

Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «πλέον βλέπουμε το φως στο τούνελ». Πρόσθεσε ότι «οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μας επιτρέψουν, τέλος άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού, να πούμε ότι βγαίνουμε από την κρίση».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην Ελλάδα «δεν ανακόψαμε την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί γνωρίζουμε πως έτσι θα κάνουμε την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

«Μέσω και του νομοσχεδίου που ψηφίζουμε αυτήν την εβδομάδα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των άμεσων ξένων επενδύσεων» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «στη χώρα μας δαπανήσαμε πολλά χρήματα για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας. Το ζήτημα της εργασίας θα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη πενταετία. Οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά την αισιοδοξία που της αξίζει».

Επισήμανε ακόμη ότι «είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να στηρίξουμε τη γυναίκα, ώστε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών και τις απαιτήσεις στον εργασιακό της χώρο». «Θα προτείνουμε τολμηρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν στην χώρα μας» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη-μέλη τα σχετικά κονδύλια. Εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις, για το 2021 αναλογούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ. Εάν, όμως, υπάρξουν καθυστερήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας θέσεων εργασίας κατά τη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία».

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μας προσφέρει τόσο το πλαίσιο, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να υπάρξουν εκείνα τα προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να βρουν δουλειά όλοι όσοι θα πρέπει λόγω της μετάβασης σε ένα άλλο, πιο πράσινο μοντέλο οικονομίας, να αλλάξουν αντικείμενο σε εργασιακό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News