545
O πρόεδρος της ΝΔ ενώ απευθύνεται στους 158 βουλευτές του κόμματός του | INTIMEnews

Μητσοτάκης στην ΚΟ: «Κανόνας μας οι κανόνες, να μην ανεχτούμε κενά έδρανα στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 11:27
O πρόεδρος της ΝΔ ενώ απευθύνεται στους 158 βουλευτές του κόμματός του
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στην ΚΟ: «Κανόνας μας οι κανόνες, να μην ανεχτούμε κενά έδρανα στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 11:27

Μήνυμα για περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια έστειλε στους βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο» είπε ο Πρωθυπουργός μπαίνοντας στην αίθουσα της Γερουσίας, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ με 158 βουλευτές, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, όπως σημείωσε.

«Εχετε ήδη διαπιστώσει ότι κατεύθυνση μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», τόνισε προς τους βουλευτές του, από τους οποίους ζήτησε οι παρεμβάσεις τους να είναι ουσιαστικές και σαφείς και κυρίως να αποπνέουν πολιτικό ήθος.

«Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι φάροι στη δράση μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο», ήταν ένα ακόμα μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει, επισημαίνοντας στα μέλη της ΚΟ της ΝΔ:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογοδοτούμε στους πολίτες, δουλεύουμε ομαδικά και αλληλεγγύη, η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα».

Με αφορμή την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα ως Προέδρου της Βουλής, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «στα μάτια του λαού είμαστε ο καθρέπτης της παράταξης» σημειώνοντας ότι στο πρόσωπο του νέου προέδρου «αναδείχτηκαν το ήθος και η προσωπική του πορεία».

«Πρέπει να δείξουμε ότι μια νέα ποιότητα μπορεί να επικρατήσει στη δημόσια ζωή. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Απαιτούν σκέψη και εθνική ευθύνη» υπογράμμισε ενώ απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες βουλευτές είπε ότι «η βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί σκαλοπάτι σε μια διαδρομή αλλά μια αυτόνομη πρόκληση»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ηχήρη απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές» το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί «δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής».

Σε ό,τι αφορά τον γενικό γραμματέα της ΚΟ, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε τον Σταύρο Καλαφάτη καλώντας τους βουλευτές να «μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη». Ο κ. Καλαφάτης εξελέγη ομόφωνα και δια βοής.

Ζωντανά η ομιλία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Vrijdag 19 juli 2019

 

Στόχος μας είναι η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της Μεταπολίτευσης, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι τον τόνο πρέπει να τον δώσει πρώτη η ΚΟ της ΝΔ. «Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί, είναι διαρκής», είπε.

«Μας περιμένει όλους πολλή δουλειά», τόνισε λέγοντας ότι «δουλεύουμε ομαδικά και με αλληλεγγύη μεταξύ μας, ο λόγος μας ελεύθερος αλλά πάντα ενιαίος και ενωτικός». Ζήτησε δε από τους βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους 158 βουλευτές, αλλά και τους ευρωβουλευτές του κόμματος, πολλοί από τους οποίους επίσης ήταν παρόντες.

Ευχαρίστησε τους βουλευτές για υποδοχή, λέγοντας ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την εικόνα που βλέπει. Επιπλέον, ευχαρίστησε την προηγούμενη ΚΟ, η οποία οδήγησε το κόμμα στην εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία.

Επισήμανε ότι από τα 158 μέλη της ΚΟ τα 62 εκλέγονται για πρώτη φορά, κάποια από αυτές προέρχονται από όμορες δυνάμεις, «δηλώνοντας τη διεύρυνση». Επιπλέον, 19 μέλη της ΚΟ είναι 30άρηδες, είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, κάτι που δείχνει και την φυσική αναζωογόνηση της ΚΟ.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των γυναικών στην ΚΟ, είπε ότι «θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε για αυτό» για να προσθέσει ότι στην νέα ΚΟ «έχουμε μεγαλύτερος εύρος επαγγελματικών εκπροσώπων και πολλούς από την κοινωνία των πολιτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...