239
Ο Πρωθυπουργός στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας στο Μαξίμου | INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Μην παρερμηνεύετε την ψύχραιμη στάση μας

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:17
Ο Πρωθυπουργός στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας στο Μαξίμου
|INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Μην παρερμηνεύετε την ψύχραιμη στάση μας

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:17

Στο επίμονο κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας, με τις δηλώσεις επί δηλώσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης και τα «αυτοκρατορικά σόου» του προέδρου Ερντογάν με τους χάρτες της ανατολικής Μεσογείου, απάντησε εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου  (εδώ).

Οπως επεσήμανε, η ψύχραιμη στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται από τους εξ ανατολής γείτονες, ενώ για μία ακόμη φορά υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο.

«Η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επίμονης παραβατικότητας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται. Γιατί αποτελεί προϊόν εθνικής αυτοπεποίθησης, που απορρέει πρώτον από το ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο. Δεύτερον, από το ότι διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας, όποτε αυτό απαιτηθεί. Και τρίτον, από το γεγονός ότι το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται με το μέρος της Ελλάδας στο ζήτημα του άκυρου μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

 «Εχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης έχοντας την  αμέριστη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο συμπερασμάτων της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (περισσότερα εδώ).

Από την πλευρά του ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...