473
«Δυστυχώς πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στο διάλογο που είχε με τις εργαζόμενες της επιχείρησης | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Ετσι θα στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 17:00
«Δυστυχώς πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στο διάλογο που είχε με τις εργαζόμενες της επιχείρησης
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Ετσι θα στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 17:00

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση εργαζόμενη γυναίκα, κατά την προσπάθειά της να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που επωμίζεται καθημερινά, κυριάρχησαν στην κουβέντα που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις υπαλλήλους επιχείρησης παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια.

_DIM4983_preview_DPF4027_preview

Οταν μία από τις εργαζόμενες που είναι τρίτεκνη μητέρα, του παρατήρησε ότι «το πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία δεν βοηθάει τις μητέρες καθώς το 9 με 5 είναι για πολλές γυναίκες απαγορευτικό για να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους», εκείνος αναγνώρισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδικών σταθμών λειτουργούν δυστυχώς με ωράριο που δεν επιτρέπει εύκολα στις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία τους με την οικογένεια και αυτός -όπως είπε- «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ».

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε για την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς αξιοποιώντας τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Μία άλλη εργαζόμενη έθεσε το ζήτημα των ανισοτήτων που υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους, εστιάζοντας ιδίως στα εμπόδια που υπάρχουν στην ανέλιξη τους, με τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί μαζί της κάνοντας αναφορά στη λεγόμενη «γυάλινη οροφή» που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παραμένει σε πάρα πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να αυξηθούν οι γυναίκες τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κυβέρνηση.

_DPF3958_preview_DIM5030_preview

Όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την απολύτως στρεβλή αντίληψη ότι η γυναίκα «δεν έχει το σωστό πλαίσιο δεξιοτήτων για να αναλάβει μία θέση ευθύνης». «Οι γυναίκες έχουν μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα, πρακτικό μυαλό και μεγάλη οργανωτικότητα. Πολλές δηλαδή από τις βασικές δεξιότητες για την άσκηση διοίκησης εκφράζονται κατεξοχήν από τις γυναίκες», ανέφερε για να παραδεχθεί ωστόσο ότι το σπάσιμο αυτής της γυάλινης οροφής δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Ενα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, είναι να είμαστε απολύτως αυστηροί στο ζήτημα των απολαβών, διότι «δεν νοείται οποιαδήποτε διάκριση στις απολαβές για την ίδια εργασία».

Κλείνοντας, μία από τις εργαζόμενες επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι  το μεγάλο της πρόβλημα, αν και μητέρα με δύο δουλειές, παραμένει η φορολογία η οποία την κάνει να αισθάνεται σαν να τιμωρείται για την εργασία της. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για τη ΝΔ η μείωση των φόρων είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση, όπως παράλληλα και η εξυγίανση του κράτους.

_DIM5048_preview

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευσαν στη σημερινή του επίσκεψη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Μαρία Σπυράκη, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, κ. Σοφία Ζαχαράκη, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, κ. Κύρα Κάπη, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, κ. Μαρία Συρεγγέλα και η αναπληρώτριά της, κ. Κατερίνα Χρυσοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News