291
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 22:25
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain»
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 22:25

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», τοποθετήθηκε για την «τροπολογία Κουντουρά» και γνωστοποίησε την απόφασή της ΝΔ να μην την χρησιμοποιήσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι και υποψήφιοι για την Ευρωβουλή.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, είχε γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα (Β’ Αθηνών) και το παράδειγμά του ακολούθησαν και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου (εδώ).

«Δεν μπορώ να καταψηφίζω μια τροπολογία και να τη χρησιμοποιώ» είχε εξηγήσει η κυρία Ασημακοπούλου, της Β’ Αθηνών, αφήνοντας εκτεθειμένους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (Ελενα Κουντουρά και Σπύρο Δανέλλη) για τους οποίους ψηφίστηκε τελικά την Τετάρτη με 148 «ναι» (εδώ) αυτή η κραυγαλέα φωτογραφική τροπολογία.

«Η ΝΔ και οι υποψήφιοί μας δεν θα κάνουν χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”.  Δεν θα παραμείνουν βουλευτές αναμένοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Είναι ανήθικο και επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αποδομώντας το πολυσυζητημένο και υποτιθέμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ για τον ούγγρο πρωθυπουργό. «Το ΕΛΚ σήμερα αποφάσισε την αναστολή του κόμματος του κ. Όρμπαν και έπραξε πολύ σωστά. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα του ΕΛΚ που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και δεν σέβεται βασικές αρχές και αξίες μας».

Παρακάτω όλη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...