291
Τεστ για κορονοϊό σε επαγγελματία της εστίασης στη Σαγκάη (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Aly Song

Κάθε δύο μέρες 100 εκατ. Κινέζοι θα κάνουν υποχρεωτικά Covid τεστ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 18:23
Τεστ για κορονοϊό σε επαγγελματία της εστίασης στη Σαγκάη (φωτογραφία αρχείου)
| REUTERS/Aly Song

Κάθε δύο μέρες 100 εκατ. Κινέζοι θα κάνουν υποχρεωτικά Covid τεστ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 18:23

Περίπου 100.000.000 πολίτες που διαμένουν στην κεντρική Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορονοϊού κάθε 48 ώρες, στο πλαίσιο της επιχείρησης της κυβέρνησης να μηδενίσει τα κρούσματα της λοίμωξης Covid στη χώρα.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τα τεστ θα διανέμονται δωρεάν στους πολίτες και θα είναι υποχρεωτικά για ολόκληρο τον πληθυσμό της επαρχίας Χενάν, που βρίσκεται στην κοιλάδα του Κίτρινου Ποταμού, και για όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους ή να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της περιοχής.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόζονται σκληρό lockdown και μαζικά και συχνά τεστ στις περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα του κορονοϊού.

Οι κινητές μονάδες υγείας θα είναι τόσο πυκνά τοποθετημένες σε όλες τις περιοχές της κεντρικής Κίνας, που οποιοσδήποτε θα έχει πρόσβαση, με μόλις 15 λεπτά περπάτημα.

Τα αποτελέσματα δεν θα βγαίνουν αμέσως, ούτε και θα υπάρχουν ουρές αναμονής. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα δείγματα θα συλλέγονται και κάθε ώρα θα αποστέλλονται όσα έχουν συγκεντρωθεί σε εργαστήριο για ανάλυση. Τα αποτελέσματα θα ανεβαίνουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα σε έξι ώρες, από όπου και ο πολίτης θα μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις τελευταίες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 869 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 187 με συμπτώματα και τα 682 ασυμπτωματικά, ενώ παράλληλα έχασε τη ζωή του ένας ασθενής εξαιτίας των επιπλοκών της λοίμωξης Covid-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από δυόμισι χρόνια ο κορονοϊός, έφθασε τους 5.223 νεκρούς, επί συνόλου 223.332 κρουσμάτων με συμπτώματα της λοίμωξης. Βέβαια, τα κινεζικά στατιστικά θεωρούνται από τους περισσότερους ειδικούς στις χώρες της Δύσης ψευδή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...