1305
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συγκέντρωση στον Αυλώνα | INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Δούλεμα» Τσίπρα στους συνταξιούχους – πού κρύβονται τώρα για τον Εβρο;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 12:19
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συγκέντρωση στον Αυλώνα
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Δούλεμα» Τσίπρα στους συνταξιούχους – πού κρύβονται τώρα για τον Εβρο;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 12:19

Στο διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής μάχης που, όπως επεσήμανε, δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική ευημερία του τόπου, αλλά και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Αυλώνα, πριν μεταβεί στην Τανάγρα για την τελετή παράδοσης των έργων Ασφαλείας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI – Security of Supply and Information) και του πέμπτου μαχητικού F-16 VIPER στην Πολεμική μας Αεροπορία.

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε συστράτευση για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της άνοιξης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για το προεκλογικό «δώσ’ τα όλα» των τελευταίων ημερών, αλλά και για την άκριτη υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας στον Εβρο, διασύροντας τη χώρα στο εξωτερικό.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παραλαβή του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper, από τα συνολικά 83 που θα ενταχθούν στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι το 2026, καθώς και στην πλήρη επιχειρησιακή ένταξη και λειτουργία των 10 Rafale που απέκτησε η ΠΑ.

«Υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή, ασφαλής. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε για να επαναλάβει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση έχει σταθεί δίπλα σε κάθε έλληνα πολίτη.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνάμε, δυσκολίες οι οποίες είναι όλες εισαγόμενες, δυσκολίες οι οποίες ξεκινούν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με πολύ υψηλές τιμές ενέργειας, όλοι σας γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε έλληνα πολίτη. Εξουδετερώσαμε στην πράξη τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Το ξέρετε όλοι σας όταν παίρνετε το λογαριασμό στο σπίτι, βλέπετε τι θα πληρώνατε εάν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα, ουσιαστικά τιμές που δεν απέχουν πολύ από αυτό το οποίο πληρώναμε πριν από δύο χρόνια.

»Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας για να συγκρατήσουμε τις τιμές στο ράφι. Από τον επόμενο μήνα, 8 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσβαση στο Market Pass: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα κάνετε στα σούπερ μάρκετ.

»Από το τέλος αυτού του μήνα, σε λίγες μέρες από τώρα, για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός πριν σχολιάσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τους συνταξιούχους.

«Είδα –είπε– τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει χθες στο Αιγάλεω και να τάζει σε λίγους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν μαζευτεί να τον ακούσουν, τι; Οτι θα διορθώσει, λέει, τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που αυτός ψήφισε. Πόσο δούλεμα; Πόσο δούλεμα άλλο, για αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν τι πέρασαν τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το γνωρίζουν όλοι οι έλληνες πολίτες.

»Και γνωρίζουν και συγκρίνουν σήμερα. Και ξέρουν τι πέρασε η Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2019 και γνωρίζουν ότι αυτή η παράταξη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι η παράταξη που υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που σας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάναμε πράξη».

Και απευθύνοντας στη συνέχεια κάλεσμα ετοιμότητας του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Καθώς λοιπόν, φίλες και φίλοι, πλησιάζουμε πια στις εκλογές του 2023, θέλω να σας ζητήσω και να ζητήσω από τα κομματικά μας στελέχη να κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας να κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, τους Ελληνες πιο αισιόδοξους.

»Η Δημοκρατία είναι μια μεγάλη γιορτή. Η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου είναι στα χέρια όλων σας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και μετά με σεβασμό θέτουμε το έργο μας και το πρόγραμμά μας στην κρίση του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας.

»Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα αναγνωρίσει και τις μεγάλες προσπάθειές μας σε δύσκολες συνθήκες, θα αναγνωρίσει το γεγονός ότι κάναμε και λάθη αλλά με θάρρος τα αναγνωρίσαμε και κοιτάμε να τα διορθώσουμε. Διότι αλάθητος είναι μόνο αυτός ο οποίος δεν κάνει τίποτα. Αλλά κυρίως θα μας πιστώσει τη συνέπεια λόγων και έργων και θα γνωρίζουν πια οι πολίτες ότι αυτά τα οποία θα σας πούμε για τη δεύτερη τετραετία –και έχουμε πολλά να σας πούμε, καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές– θα τα υλοποιήσουμε όπως ακριβώς υλοποιήσαμε αυτά που σας είπαμε το 2019. Το είπαμε, το κάναμε.

»Κάναμε πολλά και θα κάνουμε ακόμα πολλά περισσότερα. Γιατί έχουμε όραμα και σχέδιο για μια Ελλάδα η οποία θα είναι πραγματικά ισχυρή, για μια Ελλάδα με λιγότερες ανισότητες, για ένα κράτος το οποίο θα στέκεται πάντα κοντά στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται.

»Και το λέω αυτό διότι η παράταξη αυτή, της Νέας Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια κοινωνικού προοδευτισμού και χαρακτηριστικών λαϊκών», παρατήρησε.

«Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της πατρίδας μας και αυτό σημαίνει ότι στεκόμαστε πάντα κοντά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες, ανεξαρτήτως του τι έχουν ψηφίσει», τόνισε, θέτοντας ως πρώτο στόχο στις κάλπες της άνοιξης την απενεργοποίηση της νάρκης –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– της απλής αναλογικής:

«Θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα, μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, να παράγουμε ουσιαστικό και σημαντικό κυβερνητικό έργο και στη συνέχεια όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα.

»Πρώτα και πάνω απ’ όλα, στην πρώτη κάλπη να απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» της απλής αναλογικής. Διότι οι δημοτικοί άρχοντες οι οποίοι είναι μαζί μας, γνωρίζουν πόσο υπονόμευσε η απλή αναλογική την κυβερνησιμότητα των Δήμων.

»Φανταστείτε να πρέπει για κάθε απόφαση την οποία παίρνουμε, να μπαίνουμε σε κομματικά παζάρια με κυβερνητικούς εταίρους, να καθυστερούμε. Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε, παραδείγματος χάρη, εκείνο το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας του 2020 να έρθουμε σε συνεννόηση με διάφορους άλλους για να φυλάξουμε τα σύνορά μας στον Εβρο», ανέφερε ενδεικτικά και στο σημείο αυτό εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την άκριτη και εθνικά επικίνδυνη υιοθέτηση της προπαγάνδας κατά της χώρας με την ιστορία της μικρής Μαρίας στον Εβρο.

«Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν σημαία την ιστορία της “μικρής Μαρίας” και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό; Πού κρύβονται; Αφωνία έπαθαν; Γιατί δεν έχουν το κουράγιο να βγουν τώρα, έστω και τώρα και να πουν: “Συγγνώμη, κάναμε λάθος, πέσαμε και εμείς στην παγίδα της παραπληροφόρησης η οποία στήθηκε από την Τουρκία, ότι δήθεν η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα και υπάρχουν νεκρά παιδιά τα οποία κάπου είναι θαμμένα, σε κάποια νησίδα στον Εβρο» διερωτήθηκε.

«Δεν το κάνουν, φίλες και φίλοι, δεν το κάνουν, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους είναι άλλη», επεσήμανε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν «τι θα συνέβαινε τον Μάρτιο του 2020 αν είχαμε άλλη κυβέρνηση».

«Δεν χρειάζεται να το φανταστείτε πολύ, οι ίδιοι σάς λένε ότι εμείς τον φράχτη δεν τον θέλουμε γιατί παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα», παρατήρησε αναφερόμενος στη σχετική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Γι’ αυτό, τόνισε, «πρέπει να καταλάβουμε ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές και ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική ευημερία του τόπου, αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές, έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι έλληνες πολίτες», υπογράμμισε και κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το βράδυ των εκλογών θα είναι η Νέα Δημοκρατία και πάλι θριαμβεύτρια.

«Οι εκλογές είναι γιορτή και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εμείς θα πανηγυρίζουμε. Ενας νικητής θα υπάρχει και αυτός θα είναι η Νέα Δημοκρατία», ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...