268
(φωτογραφία αρχείου) | INTIME NEWS

Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχθώ διχασμό σε Βορρά και Νότο»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 20:25
(φωτογραφία αρχείου)
|INTIME NEWS

Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχθώ διχασμό σε Βορρά και Νότο»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 20:25

Ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τετάρτης στο 11ο αναπτυξιακό συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε «υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας».

Στη συνάντησή του με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ υπογράμμισε, με το βλέμμα στις τελευταίες κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, πως είναι «έντονη η πολιτική και η συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

«Ζητώ νομιμότητα από όλους. Θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση».

Αυτά τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με το επεισόδιο με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

«Η ΝΔ, η παράταξή μας, είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία», συμπλήρωσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

«Η κυβέρνηση υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε τη Βόρεια Ελλάδα. Η ανεργία στη Μακεδονία είναι υψηλότερη από το μέσο όρο της χώρας. Δυστυχώς η μετανάστευση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες συνεχίζεται. Έχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα αντιμετωπίζουν την υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια. Η υπερφορολόγηση συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, παγώνει την κατανάλωση και ψαλιδίζει την ανάπτυξη. Η καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη είναι μουντή, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν προβλήματα και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει ανομία και βία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως το σχέδιο της ΝΔ για την αναβίωση της επιχειρηματικότητας είναι καλά επεξεργασμένο και στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας και στην απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...