234
Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης έχει αναφέρει ότι οι δομές θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μηταράκης: Για τρία χρόνια επιτάσσονται οι εκτάσεις για τα κλειστά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 08:05
Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης έχει αναφέρει ότι οι δομές θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μηταράκης: Για τρία χρόνια επιτάσσονται οι εκτάσεις για τα κλειστά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 08:05

Οι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης θα επιταχθούν για τρία χρόνια, ενώ «οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημιώσεις ενοικίου», διευκρίνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα, ο υπουργός είπε ακόμη ότι «υπήρχε μια δυσκολία στις τοπικές Αρχές να υποδείξουν χώρους, λόγω των διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα σε περιοχές». Πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητάει όλος ο κόσμος: Να δώσουμε λύσεις».

Εξήγησε ακόμη ότι η επίταξη έχει ήδη υπογραφεί και σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση, και συμπλήρωσε: «Η επίταξη ήταν ένα μέσο έκτακτης ανάγκης».

Από τις 40.000 θέσεις που υπάρχουν σήμερα, ο νέος σχεδιασμός στα νησιά προβλέπει τις μισές και μάλιστα κλειστές», ενώ «τα κέντρα αποκτούν αυστηρούς κανόνες εσωτερικής τάξης και ιατρική αυτονομία», είπε ακόμη.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών, επισήμανε ότι «είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους» και εξήγησε ότι η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, δεν είχε να κάνει με τη χωροθέτηση των κλειστών δομών, αλλά «για να βοηθήσουμε τους δήμους να λύσουμε προβλήματα. Για παράδειγμα, σήμερα υπέγραψα έκτακτη χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατ. ευρώ προς τους δήμους που στα όριά τους είχαν προσφυγικές δομές το 2019».

Ο κ. Μηταράκης κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Προσπαθούμε, και η κεντρική κυβέρνηση, και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και οι δήμοι, να λύσουμε το ίδιο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...