224
Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι στα κέντρα θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μηταράκης: Αρχίζει η κατασκευή πέντε κλειστών κέντρων σε νησιά

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 10:40
Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι στα κέντρα θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μηταράκης: Αρχίζει η κατασκευή πέντε κλειστών κέντρων σε νησιά

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 10:40

Τον Μάρτιο θα αρχίσει η κατασκευή κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στόχος είναι τα κέντρα να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Οι σημερινές ανοιχτές δομές θα κλείσουν.

Οπως επισήμανε, η δημιουργία των κέντρων είναι απαραίτητη γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορούν να προχωρήσουν η διαδικασία ασύλου και οι επιστροφές, όπως και να μειωθεί η μεταναστευτική ροή.

Στα κλειστά κέντρα θα υπάρχουν την ημέρα δικαιώματα εξόδου με βάση τους κανόνες, αλλά το βράδυ τα κέντρα θα κλείνουν. Ακόμη, θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις, με στόχο παραμονής των προσφύγων τους 3 μήνες, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι επαρκούν.

Στόχος της κυβέρνησης, έκτος από τα κλειστά κέντρα, είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και να ενισχυθούν οι επιστροφές, ώστε να φτάσουν τα 200 άτομα την εβδομάδα.

Κατά τον κ. Μηταράκη, η Τουρκία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται απολύτως στο θέμα των επιστροφών.

Πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να μπορούν να γίνονται επιστροφές και από μετανάστες που έχουν περάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικά προς το Αφγανιστάν.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε έχοντας άσυλο είτε αιτούντες άσυλο, ανέρχεται στους 150.000. Αυτή τη στιγμή στα νησιά οι πιο πολλοί είναι Αφγανοί και όχι Σύροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...