411
Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θετικό κλίμα | George Vitsaras / SOOC

Μήνυμα ενότητας από Βορίδη: Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2024, 22:53
Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θετικό κλίμα
|George Vitsaras / SOOC

Μήνυμα ενότητας από Βορίδη: Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2024, 22:53

Μήνυμα ενότητας του κυβερνητικού στρατοπέδου εξέπεμψε ο Μάκης Βορίδης το βράδυ της Τετάρτης, την επομένη της ολοκλήρωσης του διήμερου «φροντιστηρίου» στην Πειραιώς για τους βουλευτές της ΝΔ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια από την κυβέρνηση (εντός ολίγων εβδομάδων, κατά πληροφορίες), το οποίο είχε έναν παρόμοιο στόχο: την ενότητα της «γαλάζιας» ΚΟ.

Ο υπουργός Επικρατείας φερόταν ως ένας εκ των «μπροστάρηδων» των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών που διαφωνούν με την εν λόγω ρύθμιση, επαναλαμβάνοντας τις ενστάσεις του σχεδόν με κάθε ευκαιρία,  ενώ η ιδιότητα του ως μέλους της κυβέρνησης που προαναγγέλει ηχηρά την καταψήφιση της ισότητας στον γάμο –μέρος του προγράμματος της ΝΔ εδώ και χρόνια– έδωσε λαβές για επικρίσεις από την αντιπολίτευση και τον Τύπο.

Φαίνεται πως ο ίδιος θέλησε να δώσει ένα τέλος στην όλη συζήτηση γράφοντας τα εξής σε ανάρτησή του με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε οργάνωση της ΝΔ στην ανατολική Αττική:

«Δεν θα αφήσουμε μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Λίγες ώρες νωρίτερα η στήλη Big Mouth του powergame.gr έκανε λόγο για συνάντηση του υπουργού με τον Πρωθυπουργό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη «συνεννόηση» ανάμεσα στα δύο μέρη. Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Μάκης Βορίδης δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, επιλέγοντας να απέχει από την επίμαχη ψηφοφορία –αυτή τη στάση έχει προκρίνει το Μαξίμου προς τους διαφωνούντες βουλευτές αντί της καταψήφισης.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα έγραψε: «Αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω), οι Μητσοτάκης – Βορίδης είχαν την ευκαιρία να τα πουν και μάλιστα να συζητήσουν εκτενώς για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, οι δύο συνεννοήθηκαν και δη στον απόλυτο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ο Βορίδης θα τοποθετηθεί επί του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα και ακολούθως θα απέχει από την επίμαχη ψηφοφορία. Αν καταλαβαίνω καλά, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που προφανώς κατανοεί τη στάση του υπουργού του, δεν θα τον αποπέμψει από την κυβέρνηση».

Ανάλογα μηνύματα εξέπεμψαν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα μέλη της κυβέρνησης που έδωσαν το «παρών» στην ενημερωτική συνάντηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Πειραιώς. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι «η παράταξη θα βγει πιο ισχυρή» από την επερχόμενη «μάχη» στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές έχουν εμφανιστεί αμετακίνητοι στο «όχι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...