595
Η άτυχη Αγγελική Πεπόνη | Τwitter

Μίλησε το DNA: Στην αγνοούμενη Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο της Πρέβεζας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 15:50
Η άτυχη Αγγελική Πεπόνη
|Τwitter

Μίλησε το DNA: Στην αγνοούμενη Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο της Πρέβεζας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 15:50

Στην Αγγελική Πεπόνη, η τύχη της οποίας αγνοείτο από τον Ιούνιο του 2010, ανήκει, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της της ΕΛ.ΑΣ.,  το κρανίο που βρέθηκε στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας.

Το κρανίο είχε βρεθεί σε βαλτώδη περιοχή κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού τάφρου. Από το κρανίο έλειπε η κάτω γνάθος ενώ δεν εντοπίστηκαν άλλα τμήματα ανθρώπινου σκελετού.

Η άτυχη Αγγελική είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2010.

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή πριν από την εξαφάνισή της ήταν ο 59χρονος φίλος της, ο οποίος κατά την ανάκρισή του αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την τύχη της.

Φίλοι ωστόσο της κοπέλας κατέθεσαν ότι ο 59χρονος ήταν αυτός που την έχει μπλέξει στα ναρκωτικά καθιστώντας τη ουσιαστικά υποχείριό του, χωρίς να λείπουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης της Αγγελικής.

«Την είχε κάνει υποχείριό του»

«Η Αγγελική ήταν βαριά άρρωστη και ήταν μαζί με τον 59χρονο μόνο και μόνο για να εξασφαλίζει τη δόση της», είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή του Star Channel, ένας φίλος της άτυχης κοπέλας.

«Ήταν υποχείριό του. Η Αγγελική οτιδήποτε ναρκωτικό και να έβρισκε μπροστά της θα το έπινε», ανέφερε χαρακτηριστικά και διηγήθηκε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού της κοπέλας στο οποίο ήταν ο ίδιος μάρτυρας.

«Ένα βράδυ βρέθηκα σε ένα σπίτι όπου ήταν η Αγγελική, ο τότε σύντροφός της κι ένας φίλος του. Βγαίνοντας από την τουαλέτα την είδα στο πάτωμα, σαν σκυλί. Το κορίτσι το είχαν μελανιάσει, της φέρονταν σαν να ήταν ζώο, κυριολεκτικά σαν να ήταν σκυλί».

Μαλίστα ενώ ο 59χρονος αρνείτο ότι την είχε δει πριν εξαφανιστεί, ο ίδιος ο γιος του τον διέψευσε αποκαλύπτοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι την είχε δει στο σπίτι του πατέρα του το μεσημέρι της εξαφάνισής της.

Όπως επίσης αποκαλύφθηκε, λίγο πριν από την εξαφάνιση της κοπέλας, υπήρξαν συχνές τηλεφωνικές της επικοινωνίες με τον 59χρονο, ενώ το σήμα του κινητού της είχε χαθεί στην περιοχή, όπου ζούσε και εργαζόταν εκείνος.

Ο 59χρονος προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών και για την εξαφάνιση της κοπέλας, αλλά το 2014 αθωώθηκε στο Εφετείο. Μέχρι και σήμερα επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη, υποστηρίζοντας ότι είναι ακόμα ζωντανή.

«Είχαμε δεσμό το 2009 για μισό χρόνο, αλλά χαθήκαμε, γιατί μπήκα στη φυλακή για ναρκωτικά και βγήκα τέσσερα χρόνια μετά» δήλωσε ο ίδιος και παραδέχτηκε ότι τελευταία φορά την είδε το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της και της έδωσε 150 ευρώ.

«Ηταν καλό κορίτσι, αλλά πολύ εθισμένο στα ναρκωτικά», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ για  όσους κατέθεσαν εναντίον του,  υποστήριξε πως είναι καθοδηγούμενοι για να του στήσουν πλεκτάνη.

«Αν το είχα κάνει εγώ, θα την είχα πετάξει δίπλα από το σπίτι μου;» διερωτήθηκε με νόημα και έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης ένα ακόμη πρόσωπο, πρώην σύντροφο -όπως ισχυρίστηκε-  της Αγγελικής:

«Τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια. Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν από την εξαφάνιση. Τη ζήλευε και δεν ήθελε να την πλησιάζει άνθρωπος. Ηταν φίλος μου, αλλά λόγω της Αγγελικής διακόψαμε επαφές».

Μίλησε το DNA

Ο εντοπισμός του κρανίου στη βιομηχανική περιοχής της Πρέβεζας έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς τα ευρήματα του ιατροδικαστή ταίριαζαν από την πρώτη στιγμή με το φύλο, την ηλικία, τον χρόνο θανάτου, μέχρι και ένα τραύμα που έφερε στο κεφάλι η νεαρή από ατύχημα που είχε.

Οι συγγενείς της έδωσαν δείγμα DNA και τα αποτελέσματα της εξέτασης επιβεβαίωσαν τελικά ότι το κρανίο ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη, δίνοντας έτσι τραγικό τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής της.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τις εργαστηριακές που διενεργήθηκαν στην υποδιεύθυνση Βιολογκών και Βιοχημικών και αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών  προέκυψε ότι ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας την 14/10/2018 ανήκει σε γυναίκα για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 16/6/2010 στο τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...