613
Το αρχηγείο της MI5 στο Λονδίνο | EPA/HORACIO VILLALOBOS

MI5: Τέλος τα κοκτέιλ μαρτίνι, μπήκαμε στην εποχή του Instagram

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 18:29
Το αρχηγείο της MI5 στο Λονδίνο
|EPA/HORACIO VILLALOBOS

MI5: Τέλος τα κοκτέιλ μαρτίνι, μπήκαμε στην εποχή του Instagram

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 18:29

Το τέλος της εποχής του… Τζέιμς Μποντ για την ΜΙ5 προανήγγειλε ο νέος της διευθυντής, Κεν ΜακΚάλουμ, 46 ετών, ο νεότερος στην ιστορία της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας.

Σε άρθρο του στην Telegraph, παρουσίασε τον οδικό χάρτη που θα φέρει την υπηρεσία σε μία νέα εποχή διαφάνειας, όπως είπε και την είσοδό της, για πρώτη φορά, στα social media.

«Είναι επικίνδυνο για μία οργάνωση να ζει μέσα στη δική της φούσκα και είναι ώρα να αποτινάξουμε τα στερεότυπα για πράκτορες που πίνουν μαρτίνι, είτε shaken είτε stirred», έγραψε κάνοντας αναφορά στο αγαπημένο κοκτέιλ του κινηματογραφικού Τζέιμς Μποντ.

Ο ΜακΚάλουμ τόνισε ότι η υπηρεσία πρέπει να συνδεθεί με τους πολίτες, το κοινό, τον ακαδημαϊκό χώρο και τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και υποσχέθηκε να είναι πιο «ανοικτή» αυτή τη δεκαετία.

Μέρος της νέας MI5 είναι ο λογαριασμός της στο Instagram, μία ευκαιρία «για να βρει νέους τρόπους να εκμεταλλευθεί την ποικιλομορφία και δημιουργικότητα της ζωής στη Βρετανία»

Η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παίρνει μέρος σε online συναντήσεις με εκπροσώπους της και να κάνει ερωτήσεις για το πώς είναι η ζωή ενός πράκτορα.

Το ιντερνετικό μέσο θα χρησιμοποιηθεί για την στρατολόγηση νέων μελών αλλά και την διαφήμιση του μουσείου της υπηρεσίας, που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου της, και του πλούσιου αρχείου της από τα 112 χρόνια λειτουργίας της.

«Πολλά από αυτά που κάνουμε πρέπει να παραμείνουν αόρατα, αλλά το ποιοι είμαστε, δεν θα έπρεπε», είπε ο ΜακΚάλουμ.

Στην πρώτη ανάρτηση,  περιγράφεται η κεντρική είσοδος του αρχηγείου της MI5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MI5 (@mi5official)

Παρακινώντας το κοινό να ακολουθήσει τον λογαριασμό, ο ΜακΚάλουμ σχολίασε: «Τώρα θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα αστεία σχετικά με το αν σας ακολουθούμε ή όχι».

Στην πρώτη δημοσίευση της υπηρεσίας στο Instagram, ανταποκρίθηκε και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, γράφοντας: «Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, κρατώντας τη χώρα μας ασφαλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...