295
|

Μetlen: Εξι νέα συμβόλαια για έργα ΑΠΕ στη Βρετανία – παρεδόθησαν ήδη άλλα τρία

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2025, 12:11

Μetlen: Εξι νέα συμβόλαια για έργα ΑΠΕ στη Βρετανία – παρεδόθησαν ήδη άλλα τρία

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2025, 12:11

Εξι νέα συμβόλαια, συνολικής αξίας 100 εκατ. στερλίνων,  για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Μeten Energy & Merals, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στη Γηραιά Αλβιώνα.

Τα νέα αυτά EPC έργα αφορούν πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS), με συνολική ισχύ 313,4 MW.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν τα:

Hulam Solar Park (71 MW) και Sheraton Solar Park (53 MW) στο Durham για τη Lightsource bp

Scruton Solar Park (55 MW) στο Northallerton για την AMPYR Solar Europe

Henley Solar Park (18,9 MW) στο Shropshire και Benthead Solar Park (84,5 MW) στη Σκωτία για την Aukera Energy, καθώς και το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Benthead BESS, το με ισχύ 73,3 MWh.

Η έναρξη κατασκευής προβλέπεται σε διάφορες φάσεις εντός του 2025, με όλα τα έργα να αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026. Οπως προαναφέρθηκε, η συνολική αξία των συμβολαίων ανέρχεται σε περίπου 110 εκατ. στερλίνες.

Επιπλέον, η Μetlen ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση τριών ακόμη έργων ΑΠΕ στη Βρετανία, εκ των οποίων τα δύο, για την AMPYR Solar Europe, βρίσκονται στο Νόρφολκ:  το φωτοβολταϊκό πάρκο Northwold (10 MW) και το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Northwold BESS, με χωρητικότητα 9,86 MWh.

Ενω για την Pulse Clean Energy, παραδόθηκε το Coal Pit BESS, με χωρητικότητα 73,31 MWh, στην περιοχή του Μάντσεστερ.

Με σταθερό αποτύπωμα και ένα διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο έργων, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η Metlen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου. Με 85 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας —ολοκληρωμένα ή υπό ανάπτυξη— επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της χώρας για καθαρή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια. Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει 58 φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ισχύος 1,54 GW, και 27 έργα αποθήκευσης ενέργειας (BESS), με εγκατεστημένη ισχύ 1,18 GWh, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο της αγοράς ενεργειακής αποθήκευσης της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...