146
Οι δύο αξιωματικοί κατά την τελευταία μεταγωγή τους στην Αδριανούπολη | Youtube

Tι σημαίνει η «μετάθεση» Μητρετώδη και Κούκλατζη στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 14:22
Οι δύο αξιωματικοί κατά την τελευταία μεταγωγή τους στην Αδριανούπολη
|Youtube

Tι σημαίνει η «μετάθεση» Μητρετώδη και Κούκλατζη στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 14:22

Τη μετάθεση των δύο κρατούμενων από τους Τούρκους αξιωματικών, ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, η απόφαση του ΣΑΓΕ βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης προκειμένου να συνταχθεί η σχετική τροπολογία . Αφού προωθηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για την αποδοχή της, αναμένεται να ενταχθεί σε κάποιο από τα  νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Με την απόφαση αυτή, οι δύο στρατιωτικοί που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, λογίζονται πλέον ως «διπλωματικοί υπάλληλοι», όπως οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της πρεσβείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει και νομικό αντίκτυπο καθώς πλέον οι δύο αξιωματικοί αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης για την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισής τους που υποβάλλουν οι συνήγοροί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...