412
Με το γνωστό του ύφος ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε του ασφαλιστικού του νόμου και για τις συντάξεις και για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών | INTIMEnews

Κατρούγκαλος για εισφορές ελευθεροεπαγγελματιών: Δεν είναι πετσόκομμα, είναι κοινωνική δικαιοσύνη!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 13:46
Με το γνωστό του ύφος ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε του ασφαλιστικού του νόμου και για τις συντάξεις και για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών
|INTIMEnews

Κατρούγκαλος για εισφορές ελευθεροεπαγγελματιών: Δεν είναι πετσόκομμα, είναι κοινωνική δικαιοσύνη!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 13:46

Παρά τα διπλά και τριπλά χαράτσια που καλείται να πληρώνει μεγάλη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών και την μετατροπή ουσιαστικά των ασφαλιστικών τους εισφορών σε -μία ακόμη- φορολογική επιβάρυνση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (εμπνευστής του επίμαχου ασφαλιστικού νόμου που πήρε το όνομά του) επιμένει ότι το μόνο που έκανε με το «πόνημά» του ήταν να απονείμει (ως άλλος «δικαστής Ντρεντ») κοινωνική δικαιοσύνη!

«Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον Θέμα FM και παρουσιάζοντας το σκεπτικό του για τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, πρόσθεσε :

«Οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα, Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό -παραδέχθηκε- πρέπει να το δούμε στο μέλλον».

Όσο για την επικείμενη μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019, θέλησε να δικαιολογηθεί επί προσωπικού διευκρινίζοντας ότι «ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί». «Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα», θέλησε να σημειώσει.

Και ενώ το θέμα των συντάξεων φαίνεται να μετατρέπεται σε «πληγή» για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αλλά και να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των ευρημάτων τους. «Μου φαίνεται λίγο χαζό να ασχολούμαστε για τις δημοσκοπήσεις», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Ειδικά για αυτή της Public Issue, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τον… προβληματισμό του «για τη δημοσκόπηση των 19 μονάδων διαφορά», για να σημειώσει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσκοπήσεις με διαφορές 4-11 μονάδων και όλες δείχνουν την ψαλίδα να μικραίνει. Όταν μια μόνο εταιρεία εμφανίζει διαφορά που είναι διπλάσια είναι αντίθετη με όλες τις τάσσεις και το συνδυάζω με το ιστορικό της εταιρείας που εμφάνιζε συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ, δεν τη πιστεύω τη δημοσκόπηση αυτή», σχολίασε για την κατακρήμνιση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...