468
Ο διαβολικός μαιευτήρας, όπως εμφανίζεται στο ντoκιμαντέρ του ΗΒΟ | Youtube

Με το σπέρμα του ο μαιευτήρας γονιμοποιούσε τις πελάτισσες…

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 19:55
Ο διαβολικός μαιευτήρας, όπως εμφανίζεται στο ντoκιμαντέρ του ΗΒΟ
|Youtube

Με το σπέρμα του ο μαιευτήρας γονιμοποιούσε τις πελάτισσες…

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 19:55

Στην κατηγορία των ανθρώπων που κάνουν στην κοινωνία κακό μεγαλύτερο από τη φήμη που συνοδεύει το όνομά τους κατατάσσεται ο, πεθαμένος πια, αμερικανός μαιευτήρας Κουίνσι Φορτιέ (Quincy Fortier) ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους της τεχνητής γονιμοποίησης στις ΗΠΑ.

Από τη δεκαετία του ’60 κιόλας υπήρξε αξιοσέβαστος κλινικάρχης, τιμήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο του Λας Βέγκας, επειδή στην καζινούπολη προσέφερε τις υπηρεσίες του, όμως κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι ήταν απατεώνας, πιθανότατα και ασθενής που ενέπιπτε στην ειδικότητα άλλων συναδέλφων του.

Οταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια των πεπραγμένων του ο Φορτιέ ζούσε, έτσι εισέπραξε τα επίχειρα σε επίπεδο δημοσίου εξευτελισμού τουλάχιστον, αφού ουδέποτε έχασε την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο μαιευτήρας αυτός δεν είχε διστάσει να χρησιμοποιήσει το δικό του σπέρμα για να γονιμοποιήσει τα ωάρια των πελατισσών του, εν αγνοία τους φυσικά και εν αγνοία των συζύγων τους. Τέτοια ύβρις ακούγεται απίστευτη, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν η κανονικότητά του, η στάνταρ πρακτική του.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει από πού αντλούσε το θράσος να διαπράττει κατ’ εξακολούθηση –επί δεκαετίες ολόκληρες- ό,τι διέπραττε, ωστόσο όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε πώς αντλούσε τα απαιτούμενα υλικά για την τέχνη του – και από αυτό και μόνο το γεγονός εξάγονται τα κατάλληλα συμπεράσματα για το άτομό του.

Τα παιδιά που «έσπειρε» με αυτόν τον ανήθικο τρόπο στην αμερικανική κοινωνία είναι τουλάχιστον 35. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι ανακαλύπτουν με συντριβή ότι τους μεγάλωσε σαν πατέρας άλλος άνδρας, εξαπατημένος και αυτός όπως και η μητέρα τους από τον πραγματικό πατέρα τους που ήταν ο άνανδρος γιατρός.

Η ιστορία του μαιευτήρα και της κλινικής γονιμότητας που διατηρούσε αναβιώνει στο ντοκιμαντέρ «Baby God» που υπογράφει η σκηνοθέτρια Χάνα Ολσον και προβάλλεται από την περασμένη Τετάρτη στο αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι HBO. Το φιλμ παρακολουθεί τις εναγώνιες προσπάθειες παιδιών του Ολσεν να ανακαλύψουν με στοιχεία DNA την πραγματική καταγωγή τους και, τελικά, να καταλήγουν στο… σπέρμα του Φορτιέ.

Πρόκειται για ιστορία που συγκλόνισε το Λας Βέγκας και όλη τη Νεβάδα και έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ηθική της τεχνητής γονιμοποίησης. Ο Φορτιέ, ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 94 χρόνων, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για εγκλήματα, δεν παραδέχτηκε κανένα αδίκημα και δεν έχασε ποτέ την άδειά του, όπως είπαμε προηγουμένως.

Ωστόσο δέχθηκε μηνύσεις από τουλάχιστον δύο πελάτισσές του για δόλια χρήση του σπέρματός του με το οποίο τις γονιμοποίησε. Και οι δύο υποθέσεις διευθετήθηκαν εκτός δικαστηρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών Μέσων, απαγορεύτηκε στα θύματα του Φορτιέ η οποιαδήποτε διαρροή. Με τη διαθήκη του, μετά θάνατον δηλαδή, ο μαιευτήρας αναγνώρισε ότι ήταν ο βιολογικός πατέρας των τεσσάρων παιδιών αυτών των δύο γυναικών που τον μήνυσαν!

Το τραγικότερο όλων είναι ότι, όπως γράφει η Corriere della Sera, «δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση». Δύο δωδεκάδες γιατροί μόνο στις ΗΠΑ, όπως σημειώνει και ο Guardian, έχουν διαπράξει τον ίδιο τύπο «απάτης γονιμότητας»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...