411
Αλέξης Τσίπρας - Κατερίνα Παναγοπούλου. Τους συνδέουν πολλά περισσότερα από τις διακοπές του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό «Odyssey» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΑΠΕ-ΜΠΕ/CreativeProtagon

Με προσωπική επιστολή Τσίπρα στον Μπαχ προτείναμε την Παναγοπούλου για μέλος της ΔΟΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 12:59
Αλέξης Τσίπρας - Κατερίνα Παναγοπούλου. Τους συνδέουν πολλά περισσότερα από τις διακοπές του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό «Odyssey»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΑΠΕ-ΜΠΕ/CreativeProtagon

Με προσωπική επιστολή Τσίπρα στον Μπαχ προτείναμε την Παναγοπούλου για μέλος της ΔΟΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 12:59

Νέες αποκαλύψεις για την εύνοια του Αλέξη Τσίπρα προς την Κατερίνα Παναγοπούλου –την ίδια δηλαδή που τον φιλοξένησε οικογενειακώς στη θαλαμηγό «Odyssey» για να κάνει διακοπές μετά την τραγωδία στο Μάτι– έρχονται στο φως.

Δεν είναι μόνο ότι η κυρία Παναγοπούλου είχε οριστεί σύμβουλός του, πρέσβης επί τιμή και είχε προταθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού για τη χηρεύουσα θέση της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (εδώ).

Είναι ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε παρέμβει προσωπικά, με επιστολή του προς στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ προκειμένου να δεχτούν την κυρία Παναγοπούλου ως «αθάνατη».

Αυτό ανέφεραν «Τα Νέα» στο φύλλο της Πέμπτης. Οπως έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη «Στίγμα», η επιστολή προς τον Τόμας Μπαχ επιδόθηκε από την τότε υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου και φέρεται να είχε τη μορφή διαβήματος.

Αντιγράφουμε από τη στήλη των «Νέων»:

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης της στήλης ότι η κυβέρνηση εισηγήθηκε δι’ επιστολής του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να καταλάβει η κυρία Παναγοπούλου τη χηρεύουσα θέση της Ελλάδας στη Διεθνή Επιτροπή, ο κύριος Μπαχ δέχθηκε και δεύτερη επιστολή, αυτή τη φορά του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, για το ίδιο θέμα, και την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων!!

» Η προσβλητική συμπεριφορά του κ. Μπαχ οφείλεται στο γεγονός ο πρόεδρος της ΔΟΕ θεώρησε την πρωθυπουργική επιστολή ως απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα, δεδομένου ότι ουδέποτε η ΔΟΕ έχει δεχθεί στους κόλπους της κάποιον ως «Αθάνατο», χωρίς αυτός να είναι μέλος της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας από την οποία προέρχεται, και μάλιστα ύστερα από κυβερνητική εισήγηση.

» Η κυρία Παναγοπούλου, ως γνωστόν, ουδέποτε υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αντιθέτως, εξαιτίας της, και εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να την προωθήσει σε μια θέση στην οποία θεωρείται “ξένο σώμα”, η θέση αυτή παραμένει ακάλυπτη από το 2015, οπότε και αποχώρησε οικειοθελώς ο κ. Λάμπης Νικολάου.

Αυτή η εικόνα συναλλαγής –σε φιλοξενώ στη θαλαμηγό με προτείνεις για μια θέση στη ΔΟΕ– προκάλεσε την Τετάρτη την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της (εδώ) έκανε λόγο για «ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας».

Η ΝΔ με αφορμή τις διακοπές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Τσίπρας στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου εξαπέλυσε πυρά κατά του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του δεν γνωρίζουν όρια και προσθέτει πως κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...