568
«Ενάμισι χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία», διαμαρτυρήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews/YouTube/CreativeProtagon

Με ντοκουμέντα του 2017 η απάντηση Ταραντίλη στις φωνές Τσίπρα για την Αθηνών-Λαμίας

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 15:11
«Ενάμισι χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία», διαμαρτυρήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews/YouTube/CreativeProtagon

Με ντοκουμέντα του 2017 η απάντηση Ταραντίλη στις φωνές Τσίπρα για την Αθηνών-Λαμίας

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 15:11

Με φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο (δείτε τα κάτω) από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν χιλιάδες πολίτες είχαν μείνει εγκλωβισμένοι επί οκτώ και πλέον ώρες στη χιονισμένη Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, επέλεξε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Αλέξη Τσίπρα και την κριτική του για το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου με απόφαση Χρυσοχοΐδη και γενικότερα την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία και όχι κομματικούς καυγάδες. Γι΄αυτό ακριβώς επί τρεις ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών.

»Επειδή όμως τον ακούσαμε στη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της εθνικής οδού, του επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί οκτώ ώρες στην Αθηνών- Λαμίας», παρατήρησε στη σχετική δήλωσή του ο Χρήστος Ταραντίλης.

«Αυτά», κατέληξε ο εκπρόσωπος, «προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Η παρέμβαση Τσίπρα

Είχε προηγηθεί επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την αποχώρηση του κόμματός του από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Λιβάνιου για τα οπτικοακουστικά μέσα.

 «Και ο τελευταίος πολίτης έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο του Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος, αλλά επιτελική προπαγάνδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, στρέφοντας για μία ακόμη φορά τα «πυρά» του στον Τύπο και καταγγέλλοντας «επικοινωνιακή διαχείριση της κακοκαιρίας από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ».

«Οταν έκλεινε 15 λεπτά η Εθνική Οδός, έλεγαν πως δεν υπάρχει κράτος. Και τώρα που κλείνει για πάνω από 24 ώρες λένε ότι ήταν ευφυής κίνηση. Κάθε χρόνο που είχαμε χιονιά όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν δρόμοι, να μην μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι και να μην κλείσει η ΕΟ Αθηνών Λαμίας για να μην κοπεί η χώρα στα δύο. Εσείς την κλείσατε μόνοι σας την ΕΟ με απόφαση Χρυσοχοΐδη. Τι ευφυής σύλληψη!» είπε σε έντονα ειρωνικό τόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και κλιμακώνοντας την επίθεσή του σε κανάλια και ρεπόρτερ, συμπλήρωσε κάνοντας ταυτόχρονα και τη σχετική σπέκουλα με τους θανάτους σε Κρήτη και Εύβοια:

«Σας λιβανίζουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που τότε έσπαγαν τα μικρόφωνα και την ίδια στιγμή πάνω από 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άνθρωποι με νοσήματα που είχαν την ανάγκη οξυγόνου, αποκλεισμένοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα συνεργεία σπίτια τους».   

 «Τι μας είπε ο κ Μητσοτάκης αφού ήπιε χαρούμενος τον καφέ του; Μας συνέστησε να μείνουμε σπίτι, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουμε υπομονή. Τι άσκοπες μετακινήσεις όταν είμαστε σε lockdown, μετακινούμαστε με SMS και μα τα σχολεία κλειστά; Τι υπομονή να κάνει κάποιος όταν δεν έχει θέρμανση και νερό;» διερωτήθηκε και αφού έκανε λόγο για επιτελικό κράτος-σαράβαλο που διοικείται από χρυσοπληρωμένα golden boys, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «Ενάμιση χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία».

«[…] Συνεργεία στον ΔΕΔΔΗΕ δεν πήρατε, τεχνικούς δεν προσλάβατε αλλά φέρατε golden boys για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. […] Εχετε φέρει 11 διευθυντές και από κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία. Και ο κόσμος την πληρώνει. Ξεπαγιάζουν, τρώνε υποσχέσεις και επιτελικό κράτος», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, σε μία προφανή απώλεια μνήμης για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης και την πλήρη απουσία μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε μία σειρά από αντίστοιχες περιπτώσεις επί των ημερών του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...